Japonya, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, Kore, Bahreyn, Çin, Fransa, Brezilya, Rusya, Mısır, İtalya, Ürdün, ABD ve Tayland'ın da aralarında bulunduğu 30 ülkeden 1000'den fazla firma katıldığı 2. Irak Uluslararası Fuarı'na ilgi beklenenden fazla oldu. Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi'nde açılan, hem Gaziantep, hem de Türkiye'nin dünyaya açılımı açısından en önemli fırsat olarak değerlendirilen fuarda firmalar önemli bağlantılar yaptı.60 BİN KİŞİ ZİYARET ETTİFuarı organize eden Forum Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül, "Fuarda en çok inşaat malzemeleri ve makineleri ile otomotiv sanayi ürünleri sergileyen firmalar ilgi gördü. İş adamları arasında çok sayıda iş bağlantısı yapıldı. Fuarı, Irak, Suriye ve Ürdü'den gelen 5 bin iş adamıyla birlikte 5 günde yaklaşık 60 bin kişi ziyaret etti. 50 bin ziyaretçi sınırını aşmamız bizim için çok önemliydi, bu beklentimizin gerçekleşmesi nedeniyle mutluyuz" dedi.Ülkü Emir (Kütahya Seramik)
Fuara Kütahya'dan katılan Kütahya Seramik yöneticisi Ülkü Emir, Irak'ın önemli bir pazar olduğunu ve fuardan önemli kazanımlar elde ettiklerini söyledi. Üretim sektöründe önemli bir yere sahip olduklarını anlatan Emir, "Bizim için çok önemli bir fuar oldu. Özellikle Suriye ile önemli bağlantılar kurduk" dedi.
Didem Balcı (İnanır Group)
İstanbul'dan ilk kez Irak Fuarına katılan ve özellikle otel ve benzeri konaklama salonlarında kullanılan ürünleri sergileyen İnanır Group, fuarda hedefe ulaşan firmalardan. Almanya ve Dubai'de de ofisleri bulunan İnanır Group yöneticisi Dedim Balcı, "Özellikle otel ve benzeri konaklama yerleri için ürünlerimizi sergiiyoruz. Burada çeşitli bağlantılar yaptık. Fuar sonrası bağlantılarımıza devam ederek yeni bir yatırım alanı yaratmayı düşünüyoruz".
Sibel Gürle (İpek Sisa)
Fuarın İstanbul konuklarından İpek Sisa Yöneticisi Sibel Gürle, Irak ve Suriye gibi komşu ülkelerde ilişkileri geliştirmek için fuara katıldıklarını söyledi. Gürle, "Fuarla hedefimize ulaşacağız. Kozmetik ürünlerini sergilediğimiz fuarda ilişkilerimiz gelişecek".
Mustafa Albayram (Ak Değirmen Makina)
Gaziantep'te yerleşik Ak Değirmen Makina, el değmeden buğday üreten firmasını tanıtıyor. Birçok firmayla görüştüklerini ve fuardan sonra bağlantılarını sürdüreceklerini belirten Firma Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Albayram, "Fuara ilgi çok fazla değil, Şuanda bulgur tesisleri yapıyoruz. Değirmen makine üretiyoruz. Biliyorsunuz ki, bulgur şuanda önemli bir yer tutuyor. Suriye ve Irak'tan bağlantı yaptı ve taleplerini aldık".
Bülent Maviş (Kozmoz Mühendislik)
Fuara Ankara'dan katılan Kozmoz, fuara getirdikleri bütün makinaları sattı. Merkeze sipariş veren firma, fuarda bulunmaktan mutlu. Fuara ilk kez katıldıklarını anlatan Kozmoz Mühendislik Satış Sorumlusu Bülent Maviş, "Fuar gayet iyi geçiyor. Burada bizimle beraber çalışan firmaların yanında olmak ve iş yapmak için burada bulunuyoruz. Hedefimize ulaştık. Alana getirdiğimiz makinelerin hepsi bitmiş durumda. Önemli siparişler aldık ve hafta içinde teslim sözü verdik" dedi.
Bülent Demyen (Keskin Ambalaj)
İhracaatta yatırım yapabilmek için adına İzmir'den Irak Uluslararası Fuarına katılan Keskin Ambalaj, sonuçlardan memnun. Firma Satış Temsilcisi Bülent Demyen, "Gelen insanlarımız ilgi gösteriyorlar. Çok çok katılım olmasa bile iş yaptırmak için gelen firmalar var. Fuardan sonra herşey net şekilde ortaya çıkacak. Burada olmaktan mutluyuz"
Mehmet Yaşar (Prestij fidan)
Fuarda en dikkat çeken firma fidanlarıyla Prestij oldu. Sakarya'dan fuara katılan Prestij Firma yetkilisi Mehmet Yaşar, "Aynı sektörde başka bir fuar olmasına rağmen biz bu fuarı tercih ettik. Burası Ortadoğu'ya hitap eden bir fuar. Görüştümüz firmalar oldu. Çoğunluğu Irak'tan olmak üzere Suriye ve Suudi Arabista'lı firmalarla görüştük. Bağlantılarımız sürecek"