Gaziantep’te dilencilere operasyon düzenleyen zabıta ekipleri, gördükleri manzara karşısında şoke oldu. Zabıtalar, 'Iphone' kullanan dilencilerin poğaça ve bebek bezlerinin arasına gizlediği paraları tek tek çıkardı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri Cuma Namazı nedeniyle dün, kentin birçok bölgesinde dilencilere operasyon yaptı. Vatandaşlardan duygu sömürüsü yaparak para alan dilencileri cami önlerinde bir bir toplayan zabıta ekipleri, Zabıta Daire Başkanlığı’na götürerek üst araması yaptı. Bu sırada dilencilerin kullandığı cep telefonları ise dikkat çekti. Bayan dilencilerin üzerinden çıkan son model cep telefonları zabıta ekiplerini şoke etti.

PARALAR POĞAÇA VE ÇOCUK BEZLERİNİN ARASINDAN ÇIKTI

Iphone kullanan dilencilerin üst aramasında az miktarda para bulan zabıta ekipleri durumdan şüphelenerek eşyaları da inceledi. Poğaçaların bulunduğu torbanın ağır olduğunu fark eden zabıta ekipleri poşeti açarak inceledi. Madeni paraları poğaçaların arasına sıkıştıran dilenciler görenleri hayrete düşürdü. Burada yüklü miktarda para bulan zabıta ekipleri diğer poşetleri de incelemeye devam etti. Çocuk bezinin ağırlığından da şüphelenen zabıta ekipleri çocuk bezlerini yırtarak içine gizlenen paraları çıkardı. Yarım saat içinde topladıkları 500 TL’ye el koyan zabıta ekipleri, Suriye uyruklu olan dilencileri Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğü’ne teslim ederken, diğer dilencileri memleketlerine gönderdi.