Yolcu taşıyan minübüs sollama yapmak isterken, direksiyon hakimiyetini kaybetti, minibüsten fırlayan Memik Keskin isimli vatandaş olay yerinde can verdi. Yaralıların yola saçıldığı kazada, bir araçta yaralılara çarpmamak için direksiyonu kırdı ve bariyerlere çarptı. Yaralanan 18 kişi ise olay yerine gelen ambulanslarla kaldırıldıkları Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek, Şehitkamil ile 25 Aralık devlet hastanelerinde tedavi altına alındı.

Olay, İpek Yolu meydana geldi. Tugay Kavşağı'nda, Yeşilkent Başpınar hattında çalışan Vakkas Buyuran idaresindeki 27 M 0241 plakalı minibüs, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu devrildi. İçinde bulunan yolcular yola saçılırken kaza sonrası minibüs hurda yığınına döndü. Araçtan fırlayarak minibüsün altına giren Memik Keskin (61) olay yerinde hayatını kaybetti. Kaza sonrası olay yerine çok sayıda ambulans ve trafik ekibi sevk edildi.

ŞOK YAŞADILAR

Bu sırada minibüsün arkasından gelen başka bir araç ise yola saçılan yaralılara çarpmamak için direksiyonu kırınca yoldan çıktı. Bariyerlerin üzerine çıkan araçta yaralanan olmazken büyük bir facia kıl payı atlatıldı. Kaza sonrası büyük bir şok yaşayan yaralılar olay yerine gelen trafik ekiplerine kazayı anlatmaya çalıştı. Yaralılar daha sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Bu sırada trafik ekipleri de Yaralılardan 6'sı 25 Aralık Devlet Hastanesi'ne, 5'i Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne, Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi ve Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne birer yaralı götürüldüğü öğrenildi.

O ANI ANLATTILAR

Kaza sırasında minibüste bulunan ve hafif şekilde yaralanan Ramazan isimli vatandaş, minibüsün süratli olduğu sırada başka bir aracın sollamaya geçtiğini ifade ederek, "Birden minibüsçü frene bastı ve yan yattı. Ben ayaktaydım ve minibüs sürüklenmeye başladı. Çıktıktan sonra minibüstün fırlayan 2 kişinin minibüsün altında kaldığını gördüm" dedi.

GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Öte yandan, olay yerine kısa sürede gelen trafik ekipleri başka bir kazaya sebebiyet vermemesi için yolda güvenlik önlemi aldı. Bu sırada kaza yerinden geçen bazı minibüsler trafik ekiplerinin dikkatini çekti. Fazla yolcu aldığı gözlenen minibüs hemen durdurularak evraklarına el konuldu. Kaza yerinde tehlike oluşturulmaması için evraklarına el konulan minibüs olay yerinden gönderildi. Kaza yapan minibüsün ise fazla yolcu alıp almadığı yapılacak incelemelerin ardından ortaya çıkacak. İHA