AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep milletvekili Abdülhamit Gül, Akparti İl başkanı Mehmet Eyüp Özkeçeci, Şahinbey ilçe başkanı Av.Hakan Kurt, Şehitkamil ilçe başkanı Halil Uğur, Büyükşehir Belediyesi Başkan yardımcıları Osman Toprak ,Latif Karadağ, Gençlik kolları başkanı Abdullah Korkmaz ve beraberindeki heyet TMMOB İnşaat Mühendisleri odası Gaziantep şubesini ziyaret ettiler

ELİMİZDEN GELENİ YAPARIZ

Gül yaptığı konuşmada şu an piyasadaki iniş çıkışın bahar aylarından sonra rahata ulaşılacağını belirterek Gaziantep in sorunlarının çözümleri için ellerinden geleni yapacaklarından bahsetti. Gül İnşaat meslek lisesi konusunda gerekeni yapacaklarını belirtti.

ARA ELAMAN SIKINTISI YAŞANIYOR

Çeliktürk, inşaat sektörü olarak ara eleman sıkıntısı çektiklerini bu sıkıntının çözümü için Gaziantep Valisi Sayın Ali Yerlikaya’nın başlattığı yeni nesil okul projelerinden birinin İnşaat Meslek Lisesi olmasını beklediklerini ifade etti. İş sağlığı ve güvenliği kültürünün çalışanlara kazandırmanın zorluğunu belirten Çeliktürk, "Bu kültürü erken yaşta okul müfredatında bulunması gereklidir. Böylelikle 15-20 sene sonraki çalışan nesil bu kültürü edinebilecek ve sektörümüzdeki ara eleman sorunu çözümlenecektir. Birçok konuda teknik meslek liseleri açılırken Türkiye’nin lokomotif sektörü olan inşaat sektöründe de bu okulların açılması kaçınılmazdır. İnşaat Mühendisleri Odası olarak İnşaat Meslek Lisesi için her türlü teknik desteği vermeye hazırız" dedi.