İmamların yüzde 30'unun psikolojik tedavi gördüğünü belirten Acem, "Din görevli camiasının istatistiklerine göre; herşey göründüğü gibi değil. İmamlarımız sorunlarla ve zorluklarla baş başa kalıyor. Sabah saatlerinde madde bağımlıları başta olmak üzere ne olduğu belirsiz kişiler, özellikle vakıf camilerinde cemaate açık olan yerleri mesken tutuyor. Hiçbir şey diyemiyorsun. Kalk desen bir türlü, demesen bir türlü. İmamların can güvenliği yok. Geçen Gazi şehrimizde bıçaklanan meslektaşlarımız oldu. Yine Ağrı Doğubeyazıt’ta bir imamımız şehit düştü. Halimiz, hatırımız sorulsun” diye konuştu. .

CEMAAT "NAMAZI PARAYLA MI KILMAYA BAŞLADIK" DİYOR

Camilerde yaşanan en büyük sorunların başında elektrik geldiğini aktaran Acem, "İki ayrı saat işliyor. Saatlerden biri; aydınlatma-ses sistemi, diğeri ise; ısıtma-soğutma. Aydınlatma ve ses sisteminin faturasını devlet karşılıyor. Isıtma ve soğutmadan gelen elektrik faturasını cemaat ödüyor. Cemaatten ücreti talep edince, ‘Namazda mı, para ile kılınmaya başladı’ diye şikayet ediyor. Bir çok camide ise binlerce lira borç birikmiş durumda” açıklamasını yaptı.

GÖREV TANIMI YENİDEN YAPILANDIRILMALI

“İzinde de, mesai saatinde de imamlar 365 gün, 24 saat din görevlisi. Görevimizin gecesi gündüzü yok. İmamlarımız, temizlikçi ya da bekçi mi? sorusunu yönelten Acem, “din görevlisinin, ‘görev tanımını’ yeniden yapılandırılmasını istiyoruz” dedi. Acem devamla, “Şehirde derneklerin, köyde imamların ‘amir’ gibi davranmasını istemiyoruz. Günümüzde baktığımız zaman dernekler, imamları emrinin altında olarak görüyor. En ufak bir sürtüşmede hemen şikayet dilekçesi yazıyorlar. Geçerli bir sebep yok ortada. Herkes seni sevmeyebilir. Sırf sevmediği için şikayet ediyor. Mesleğimiz bu kadar ucuz olmamalı. Cezada aceleci olunduğu kadar mükafatta da aynı olunmalı”

TEK SENDİKAYIZ

Diyanette tek sendika olduklarına vurgu yapan Acem, "DİVA-SEN olarak Diyanet İşleri Başkanlığının tam olarak ‘özerk’ olmasını talep ediyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana bu yolda ilerliyoruz. Diyanet bağımsız olarak tekrar yapılandırılmalı, her daim siyasetin dışında ve üstünde kalarak daha rahat hizmet sunmalı. Camiye her görüşten insan ibadetini yapmak için geliyor, biz bir siyasi görüşün mensubu değiliz, 80 milyonun, din görevlisiyiz” ifadesini kullandı. AYŞEGÜL BAĞCI