İlim ve İrfan Cemiyeti İcra Kurulu Üyesi ve Eski İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (ONDER) Genel Başkanı İbrahim Solmaz, 28 Şubatta İmam Hatip liselerinin kapatılmasında FETÖ'nün payı olduğunu belirtti.

İbrahim Solmaz, Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştirilen nöbetin 20. gününde Gazianteplilerle buluştu. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve konserin ardından Gaziantep Demokrasi Meydanı'nda toplanan vatandaşlara hitap eden İbrahim Solmaz, "28 Şubat'ta İmam Hatiplerin kapanmasının arkasında da FETÖ var" dedi.

“KÖR TESTERE BULSA BİZİ KESER DEDİK”

15 Temmuz'da yurdun sabaha kadar tarihi bir gün yaşadığına dikkat çeken Solmaz, "Sizleri yürekten tebrik ediyorum. 15 Temmuz gecesi ülkemiz sabaha kadar tarihi bir gün yaşadı. Unutulmayacaklar anlar, unutulmayacak saatler yaşadık. FETÖ diye bir melunun ülkemizi karıştırdığı bir günü yaşadık. Biz FETÖ'yü 28 Şubat'tan çok iyi tanıyoruz. O dönemde bunların namussuz ve ikiyüzlü olduğunu söyleyip aldanmayın dedik. 28 Şubat'ta İmam Hatipler kapandıysa sorumlusu cani FETÖ'dür. Televizyonlara çıkıp İmam Hatipler kapanabilir dedi. MGK meşrudur diyerek, hata yaparsa bir, doğru yaparsa iki sevap alır dedi. Biz 28 Şubat döneminden bunu tanıyoruz. Arkamızı dönemeyiz eğer arkamızı dönersek sırtımızdan hançerler kör testere bulsa bizi keser dedik" ifadelerini kullandı.

“MERHAMET ETMEYENE MERHAMET EDİLMEZ”

FETÖ/PDY'nin gerçek yüzünün 15 Temmuz gecesi ortaya çıktığını hatırlatan Solmaz, "Bunlarda yalan, iftira, sinsilik, gizlilik, ihanet, kumpas var. Bunlar cani, katil, acımasız ve merhametsizler. Merhameti olan yapma evladım diyene kurşun sıkar mı? O gün Türkiye'de bir meydan muhaberesi yaşandı. FETÖ'nün dini bizim dinimiz değil bunlar İslam dininden olamaz, İslam dininden olan bir kimse Müslüman kardeşine silah çekmez, ateş etmez, tankların altında ezmez. Yargıyı, polisi, askeri ele geçirirken bütün Türkiye kendilerinin zannettiler ama milleti hesap edemediler. Biz diyoruz ki iyi ki Cumhurbaşkanımız varmış. İstiklalimizi ve istikbalimizi kurtardık. Bu millet var oldukça bundan sonra istiklalimize kimse el uzatamayacaktır. Bunlara acınmaz merhamet edilmez, merhamet edilmeyene merhamet gösterilmez" diye konuştu.

Solmaz Türkiye genelindeki İmam Hatip liselerine 15 Temmuz şehitlerinin isimlerinin verilmesi için çalışma yürüttüklerini kaydetti.