Süper ligde ikinci yarı cuma günü başlıyor.. Gaziantepspor birinci derecede hedef ağırlığını kupa için koydu..Antalya kampında ise herhalde Wagner transferinden olsa gerek kulüp başkanı ve teknik direktörü lig hedefini ilk 5 olarak koydular..
Bu iddia elbette insanı heyecandırıyor..Ama unutulmasın ki, Gaziantepspor ilk 5 için öyle ahım şahım bir puana sahip değil. Kaldı ki, alttaki takımların ikinci yarıda nasıl bir performans gösterecekleri bilinmiyor..
Bunlardan birisi olan Kasımpaşa, eğer ikinci yarıya iyi başlarsa, ki ilk maçı Gaziantepspor ile.. İşte o zaman orta sıralardaki takımların hepsi de huzursuz olacaklardır.. Onun için özellikle Gaziantepspor bu maçtan eli boş dönmemeli.
Biliyorsunuz bu devre arasında Antalya kampına gitmedik.. Ama sizlere yine her zaman olduğu gibi en ayrıntılı haberleri ulaştırdık. Hatta kampta olan gazetecilere rağmen onların göremediği Mahmut haberini duyuran sadece biz olduk..Belki gitseydik daha ayrıntılar da yakalayabilirdik..


BUNLAR KARCEMARKAS'I GÖNDERECEKTİ
Geçen sene Antalya kampında yaşadıklarımı hala unutmuş değilim..Bunlardan birisi var ki, belki sizler unutmuşsunuzdur, hatırlatmak istiyorum..
Bu yönetim, yani başkan ve kardeşleri geçen sezon devre arasında Antalya'da kaleci Karcemarkas'ı göndermek için teknik direktör Coucerio'ya yapmadık baskı bırakmamışlardı. Eğer Coucerio diretmeseydi, işi istifa noktasına götürmeseydi, şimdi Türkiye'nin en formda kalecisi olarak bilinen ve Gaziantepspor'un kazandığı maçlarda yüzde 50'lik katkı sağlayan Karcemarkas olmayacaktı..
Zaten Karcemarkas ile sözleşme yapılmamıştı. Couceiro'nun baskısı mukaleve yapılması içindi.. Gülmeyin ve abarttığımı sanmayın, çünkü tamamen net şekilde biliyorum..Tabii aynı durum Jorhingo için de geçerliydi. Couceiro onun da gönderilmesini istememişti. Onun için kabak Linz'in başına patlamıştı..

BETO'YU GÖNDERDİLER YERİNE KİM ALINACAK ?

Devre arasının en flaş gelişmesi 17 milyon liralık Wagner transferiydi.. Geçenlerde bu futbolcu için yazmış ve Tabata kadar olursa yeterdemiştim..
Gerçekten de Wagner inşallah anlatıldığı gibi çıkar..
İkinci önemli gelişmesi ise Beto'nun gönderilmesiydi. Taraftarın sevgilisi olan ama iki sezondur santrfor ve forvet maceraları yüzünden morali bozulan, performansı düşürülen Beto'un gönderilmesine sadece ondan daha iyi bir adam transfer edilmesi halinde olumlu bakabilirim..
Ben iyi bir Beto dönemini gördüğümden, bu futbolcunun her zaman Gaziantepspor'a faydalı olabileceğine inanmışımdır.. Ama son iki sezondur O Beto'yu göremiyoruz. Bunun sebeplerini biliyorum ama, kulüpte futbolcunun ruhunu anlayabilecek kimseyi göremediğim için, daha çok Beto'ların gönderileceğini düşünüyorum..
Şimdi gözüm Beto'nun yerine alınacak yeni santrforda..Tolunay Kafkas forvete hızlı ve sprinter bir adam istiyor.. Ama henüz o vasıflara sahip adam bulamadılar. Buldukları da gelmek istemiyor..
Hoş, bu oyun sisteminde forvette olanların da bir iş yapmadıkları ilk yarıdaki performanslarından çok net şekilde anlaşılıyor zaten..Takım pozisyon üretemiyor, asıl hastalık burada..



ZURİTA İÇİN DİKKATLİ OLMAK GEREK

Gönderilecek isimler arasında sırada Zurita'nın olması da işin başka bir bilgisizlik yönü..Neyse ki, Tolunay Kafkas durumun vehametini anladı da transferin gerçekleşmesini önledi. Yine de daha belli olmaz, bir bakarsınız Zurita pat diye gönderilivermiş..Çünkü yabancı kontenjanına takviye yapılacaksa, Zurita ilk sırayı oluşturuyor..
Burada parantez açarsak, Zurita'nın son dönemlerde taraftarların bir kısmının tepkisini aldığını biliyorum. Bu kesim Zurita'nın gönderilmesini istiyor. Ben onlara sadece bir tek şartla katılırım, orta sahaya alınacak futbolcunun Zurita'dan üstün nitelikleri olması gerekir..
Yoksa zaten defans yönlü yaşanan zaafiyetler, Zurita gönderilirse daha da artacaktır, özellikle bunun bilinmesinde yarar görüyorum..

BÜYÜKŞEHİR'DE KORKTUĞUM BAŞIMIZA GELDİ

Geçen hafta 11 ocak salı günü gazetemizde Büyükşehir Belediyespor için kaleme aldığım uyarı nitelikli yazıyı tekrarlamak istiyorum..

BÜYÜKŞEHİR DEREDE BOĞULMAMALI
Beşiktaş ve Trabzon engelini aştı. Şimdi sırada Konya Torku Şekerspor var.. Son maçı ise Manisaspor ile deplasmanda..
Büyükşehir eğer 4 olan puanını 7'ye çıkartırsa, çeyrek filan biletini alması muhtemel gözüküyor..
Ama önemli olanın bunu gerçekleştirmesi..
Beşiktaş Okyanusunu geçen, Karadenizi sollayan ve batmadan karaya ulaşan Büyükşehir, Konya Şekerspor deresinde boğulmamalı.. Unutulmasın ki, bu Torku Şekerspor, Manisaspor'u mağlup etti..
Onun için de kendi sahasındaki bu maçta çok ama çok dikkatli olmalı..
Madem iş buralara kadar geldi, o zaman kupayı kovalamak gerekiyor.. Zaten Beşiktaş ve Trabzon maçlarında Büyükşehir'i izleyen ve hayran kalan Türkiye'deki tüm sporseverler, kendilerinden çeyrek final başarısını bekliyor..
Bu nedenle Şekerspor maçında Beşiktaş ve Trabzon maçından daha ciddi olmalarını bekliyoruz..

Bu uyarımdan sonra kulüp başkanı Ünsal Göksen'de verdiği demeçlerde hep aynı yönde konuşmalar yaptı.. Cumartesi günü beni arayanlarla yaptığım konuşmada yine aynı şeyleri söyledim ve pazar günü de korktuğumuz başa geldi.. Derede boğulmadılar ama işi zora soktular..
Şimdi tek yol Manisaspor'u mağup etmek..Beraberlik te olabilir ama bunun için Beşiktaş-Trabzonspor maçının sonucu çok önemli.. Eğer Trabzon Beşiktaş'ı yenerse beraberlik Büyükşehir'i çeyrek finale çıkartır..
İşin matematiksel hesapları çok..Bunu maçtan önce ayrıntılarıyla veririz..Benim tek diyeceğim, Büyükşehir'in hiç bir iddiası kalmayan Manisa'ya gidip aslanlar gibi oynayıp 3 puan kazanması ve çeyrek finale çıkması..

MALATYA FENERBAHÇE MAÇI NİYE TRT 6 DA YAYINLANMADI

Gaziantepspor'un Denizlispor ile oynadığı kupa maçının kürtçe yayın yapan TRT6 kanalından yayınlanmasını eleştirmiştim.. Bilgisizlik veya art niyet aramıştım..Nitekim tepkiler o yönde gelişti..Ertesi gün Malatyaspor-Fenerbahçe kupa maçı oynandı. Maç TRT 1'den yayınlandı. Ben hemen Kürtçe yayın yapan TRT'yı açtım, baktım naklen yayın filan yok..
Oysa kürt vatandaşlarımızın izleme hakkı olmalıydı..Amaç kürtçe yayın ise, sportif müsabakaların bu kanaldan yayınlanması ise, o zaman TRT niye yayın yapmamıştır..
İşte bizim üzerinde durduğumuz konu budur..Kaldı ki Malatya doğu anadolu illerimizden birisidir. Gaziantep'ten bin kat daha kürtçe yayını hakediyor..
Eğer o gece Malatya-Fenerbahçe maçı kürtçe kanaldan yayınlanmış olsaydı, bu konuda tepki gösteren vatandaşlarımıza hak verecektim.
Bence Kürtçe kanaldan maç yayınları için TRT'ye baskı yapılmalıdır..Hatta gerekiyorsa Digitürk'ün de süper lig maçlarını ayrı bir kanaldan veya kumandadan değişim yaparak kürtçe olarak yayınlaması için girişimler başlatılabilir..