Tıp eğitiminde usta-çırak ilişkisinin çok önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Sınav, “Tıp ve sağlık bilimlerinde bilgi çok fazladır. Usta-çırak ilişkisi bu nedenle çok önemlidir. Çünkü usta, hangi bilginin ne kadar ve nasıl öğrenilmesi gerektiğini gösterir" dedi.

İLK DERS HEYECANI

Gaziantep’te yerleşik SANKO Üniversitesi’nde 2016-2017 eğitim – öğretim yılının ilk ders heyecanı yaşandı. Rektör Prof. Dr. Sınav, ilk derste “Üniversite ve Tıp Bilimlerinde Eğitim” konusunu anlattı.

GÜNÜ GÜNÜNE ÇALIŞIN

Tıp eğitiminde usta-çırak ilişkisinin çok önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Sınav, şu önerilerde bulundu: “Tıp ve sağlık bilimlerinde bilgi çok fazladır. Usta-çırak ilişkisi bu nedenle çok önemlidir. Çünkü usta, hangi bilginin ne kadar ve nasıl öğrenilmesi gerektiğini gösterir. Tıp eğitiminde her gün, günü gününe çalışmak lazım. Bilgiyi görsel olarak hafızanıza yerleştirin. Bunun 3 boyutlu bir resim olarak kaydedilmesi çok daha önemlidir. Çünkü görmek inanmaktır, bilmektir. Kendinizi tanıyın, büyük bir hayaliniz olsun, ona ulaşabilmek için doğru stratejiyi kurun, sürekli çalışın ve başarın. Bir de; hayatı farkında olarak yaşayın ve mutlaka keyfini çıkarın.” BÜLTEN