Kilise olarak inşa edilen, daha sonra hapishane olarak kullanılan, 1988 yılında ise cami olarak ibadete açılan Tepebaşı mahallesinde bulunan Gaziantep'in en büyük camilerinden biri olan Kurtuluş Cami'nin yıkılan rahibeler okulunun da bulunduğu bölüm dahil olmak üzere restorasyon ihalesi yapıldı. Mülkiyeti Vakıflara geçen Kurtuluş Cami'nin restorasyon ihalesine tam 14 firma katıldı.

İLGİ OLAĞANÜSTÜ

16 firmanın ihale öncesi dosya aldı, 14'ünün ihaleye katıldığını belirten Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, vakıfların ihalelerine ilginin her zaman fazla olduğunu, en az katılımın 6-7 firma olduğunu belirtti. İsa Güven, "Bu ihalemize ise olağanüstü bir katılımın olması bizleri mutlu etti" dedi. Gaziantep Vakıflar Bölge Müdürü İsa Güven, caminin şu anda ibadete kapalı olduğunu, can ve mal güvenliği açısından tehlike arzetmesin diye Cami Koruma Kurulu onayıyla restore edildikten sonra tekrar ibadete açılacağını belirtti.

KİMLER KATILDI

Kurtuluş Cami ve müştemilatının restorasyon ihalesine, İbrahim Öz, Veysel Şener Mimarlık Müteahhitlik Hizmetleri, Tuba İnşaat Taahhüt Ticaret San. Ltd. Şti., Azboy Müh. Hizmetleri İnşaat Mad. Mak. Gıda San. Tic. Ltd. Şti., SBT Mühendislik. Müh. Müş. İnş. Taah. Doğalgaz San. ve Tic. Ltd. Şti., Şaşmaz İnşaat Mühendislik Proje ve Taahhüt-Sait Şaşmaz, Başak İnşaat Ticaret Taahhüt Turizm Ltd. Şti., Ak İnşaat Mehmet Kulak, Karaaslan Turizm İnşaat Ticaret Ltd. Şti., Gökalp Proje Müşavirlik Ltd. Şti., Saraçoğlu İnşaat, Arıcı İnşaat Ahmet Arıcı, Habiloğlu Yapı Proje Sanayi ve Tic. Ltd. Şti., Vaka İnşaat Peyzaj Tar. ve Hay. Elk. Teks. San. ve Tic. Ltd. Şti. ve Şiran Mühendislik İnşaat Ticaret ve San. Ltd. Şti. katıldı. Meral KINACILAR