CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Akif Ekici Gaziantep’in çehresini değiştirecek ve şehri iki bölen İpek yolunu yer altına alacak olan Mega Proje ‘İki Yaka Bir Araya Geliyor’ projesini açıkladı.

Ekici gerçek projelerle yola çıktıklarını, hayali rakamlarla binlerce proje yapacağız diye halkı kandırmadıklarını belirtti. Akif Ekici en önemli projelerinden birisi olan Mega Proje İki Yakayı Bir Araya Getiriyoruz projesi konusunda şu bilgileri verdi: “ Biz

binli rakamlar vererek hayal üretmiyoruz. Biz ekibimizle gerçek projeler hazırladık. Bunlardan en önemlisi şehrin ortasından geçen ve şehri ikiye bölen İpek yolu olarak bilinen E-90 Karayolunu yer altına alarak iki yakayı bir araya getireceğiz. Bu yol trafiğin çok hızlı aktığı ve şehri ikiye bölen bir yoldur. Yapılmış olan iki üst geçit ve eskiden var olan alt geçitlerin çok sık kullanılmadığı gibi olumsuzluklara neden olmaktadır. Şu anda Gazimuhtarpaşa bulvarı İpek yolunda kesilmekte Kayaönü bağlantısı Yeşilova kavşağından sağlanmaktadır" dedi.

TRAFİK AKIŞI HIZLANACAK

"Yeni bir cazibe merkezi oluşturmak için Mezarlık-Kayaönü kavşakları arasındaki 2.5 km.lik yol tünel şeklinde yer altına alınacaktır" diyen Ekici, "Üstü de yaya ve toplu taşıma araçlarına tahsis edilip Rekreasyon alanı olarak düzenlenecektir.

Kent merkezi Zeugma Müzesi, Devlet Demir Yolları arazisi ve Karşıyaka bölgesi birlikte planlanacaktır. Bu proje iki yakayı bir araya getirmenin yanı sıra şehre nefes aldıracak, trafik akışını hızlandıracaktır” şeklinde konuştu.

DEVLET DEMİR YOLU ARAZİZİ

Akif Ekici aynı proje içerisinde Devlet Demir Yolları arazisinin % 70’lik bölümünün yeşil alan olarak planlandığına dikkat çekerek “ 450 dönümlük Devlet Demir Yolları arazisi %30’u konut ve ticaret %70’i ise yeşil alan olarak planlanmıştır. Yapılan planda yoğunluk artışına izin verilmeyecek, içerisinde bölgesel toplantılara, konser, sergi ve ihtisas fuarlarına imkan sağlayacak Kültür ve Kongre merkezi yapılacaktır. Bu projemiz hem trafiği yer altına alacak, hem şehri birleştirecek hem de bir kültür ve sanata hizmet eden bir alan yaratacaktır” dedi.

HABER MERKEZİ