Ağustostaki kur saldırısının ardından uygulanan politikalarla enflasyonu ve faizleri düşüren, cari fazla veren Türkiye, şimdi de işsizliği azaltmak için harekete geçti. "Türkiye için Değişim Başlıyor" programıyla adım adım Anadolu'yu dolaşacak olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, projenin ilk durağı olan Malatya'da iş dünyasına iki müjde verdi.Buna göre, işsizliği azaltmak için kamu bankaları 4 sektörde kredi paketini devreye alıyor. İmalat sanayi, hizmet, konut ve yurtdışı müteahhitlik sektörlerinde faaliyet gösteren şirketlere, ilave istihdam sağlamaları koşuluyla 2 yıla kadar ana para ödemesiz, 5 yıl vadeyle kredi kullandırılacak. Kurumsal ticari krediler için de bugünden itibaren faizler şirketlerin reyting oranlarına göre 2 puan inerek yüzde 11-13.5 aralığına çekiliyor. Böylece ticari kredi faizleri Nisan 2014'ten bu yanaki en düşük seviyeyi görecek. Kamu bankaları daha önce yüzde 13-15.5 aralığında kurumsal kredi faizi uyguluyorlardı.5 YIL VADELİ OLACAKMalatya Sanayi ve Ticaret Odası'nda düzenlenen toplantıda konuşan Bakan Albayrak, ekonomideki geçici süreli türbülansın işsizlikte artışa neden olduğunu belirterek, "Reel sektör öncelikli yeni dönem politikalarımızla birlikte işsizlikle mücadeleye destek sağlamayı amaçlıyoruz. Bankalarımızın, istihdam yoğun sektörlerde istihdam sağlama potansiyeli olan firmalara; belirlediğimiz sektörlerde, özellikle 2 yıla varan anapara ödemesiz, 5 yıla kadar vadeli, çok uygun koşullarda, çok düşük maliyetli, özellikle uzun vadeli işletme kredisi kullandırmasıyla birlikte 4 yeni ürünü hayata geçireceğiz" dedi.

BU ÜLKE TERÖRE BOYUN EĞMEZAlbayrak, Türkiye'nin, sınırında kurulmak istenilen terör devletinin tepesine çelik yumruğunu indirdiğini, cephede verilen bu tarihi mücadelenin, Cumhurbaşkanı'nın liderliğinde masada gösterilen dik ve kararlı duruşla diplomatik alandaki başarıyla taçlandırıldığını ifade etti. Son günlerde atılan adımları ve siyasi baskıları herkesin gördüğünü söyleyen Albayrak, "Suriye'de terör devletlerini yıkmak için attığımız adımlara karşı tüm dünya birleşmiş gibi. Hayırdır? 8 senedir mülteci meselesinin yükünü, maliyetini çeken, terörle mücadele noktasında can tehlikesi yaşayan Türkiye... Dünyadan kimseden yardım eden, 'geçmiş olsun' diyen yok. 'Terörü temizleyeceğim' dediğimiz zaman ayağa kalkıyorlar. Ayağa kalkmayı bırakın, aya çıksanız bir önemi yok. Bu ülke ve millet haksızlığa, zulme, teröre, korkuya boyun eğmez" diye konuştu.ENFLASYON % 8'İ GÖREBİLİREkimde TÜFE'de yüzde 8'li seviyelerin görülebileceğini söyleyen Albayrak, "3 yıllık programda Allah'ın izniyle tarihimizde ilk defa enflasyonda yüzde 5'in altını göreceğiz" dedi. "Enflasyon patlayacak. ÜFE-TÜFE arası makas çok açıldı" diyenleri hatırlatan Albayrak, "Şükürler olsun kontrol altına alındı. Türkiye olarak biz dünyada gelişmiş ülkeler sınıfında bir üst lige çıkmak istiyorsak, enflasyonda yüzde 5'in altına inmenin en önemli hedefimiz olduğunu da açıkladık. Bu 3 yıllık programda, Yeni Ekonomi Programı'nda Allah'ın izniyle tarihimizde ilk defa yüzde 5'in altını göreceğiz. İthalata ve iç tüketime dayalı bir modelden, ihracat ve katma değerli ürün üretimini önceleyen bir modele geçilecek" diye konuştu.

KURLA KORKUTANLAR BİRER MAŞA..."Dolar 8-10 TL olacak" denilerek milletin korkutulmaya çalışıldığını belirten Albayrak, "Aslında birilerinin maşası olarak, sadece ülkemize karşı yürütülen planın parçası olan bu kişilerin bir dönem itibar gördüğüne şahit olduk. Her gün 'IMF gelecek, IMF'ye gidecekler' diye konuşanlar 'bir bilen' muamelesi gördü. Hepsi kullanıldı ve kendilerinden önceki maşalar gibi bir kenara atılmayı bekliyorlar" dedi.