Esenyurt'taki silahlı saldırının ardından BBP Gaziantep İl Başkanı İhsan Kaya, beraberindeki partililer ile birlikte MHP İl Teşkilatı'na taziye ziyaretinde bulundu. Saldırıya tepki gösteren İhsan Kaya, "Hiç kimse bizi korkutamaz, yıldıramaz. Biz ölümden korkmayız. Bunu PKK'nın baykuşlarıda, iç, dış odaklarında bilmesi lazım. Bunlar ülkücü hareketi sindiremeyecekler" dedi. MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin de, bu insanların bu cesareti nereden aldıklarını sorarak, "Bunlar deşifre edilmeli. Yoksa hükümeti bu olayların faili olarak adledeceğiz. Biz, Büyük Birlik Partisi ile bir elmanın iki yarısı olduklarını belirterek, "12 Eylül öncesi aynı safta aynı mücadeleyi verdik. Zaman zaman farklı olabiliriz parti olarak ismimiz farklı olabiliriz ama gönül bağı ve gönül köprüsü hiçbir zaman yıkılmamıştır" diye konuştu.

BİZİ SİNDİREMEYECEKLER

'Bu dava daha önceleri de şehitler verdi, şehitler vermeye devam ediyor' diyen İhsan Kaya, "Biz milletimiz için, vatanımız, bayrağımız için, ülkümüz için şehit olmaya hazır olan bir hareketiz. Hiç kimse bizi korkutamaz, yıldıramaz. Biz ölümden korkmayız. Bunu PKK'nın baykuşları da, iç, dış odaklarında bilmesi lazım. Bunlar ülkücü hareketi sindiremeyecekler. Dış güçlerin maşası olarak ülkücü hareketi sokağa dökmek isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Ülkücülerin sandıkta görevlerini yapmaları lazım. Üzüntümüz büyük. Cengiz kardeşime Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

KÜRTLERE KARŞI DEĞİLİZ

Bu olaydan Kürtleri sorumlu tutmadıklarının da altını çizen İhsan Kaya, "Bizim partimizde de Kürt kardeşlerimiz var. Biz PKK'ya karşıyız. Biz terör örütüne karşıyız. Biz Kürtlere karşı değiliz. Bizi kürtlere karşı göstermesinler. Bunlara izin vermeyeceğiz. Kürtler ne kadar Türkse ben o kadar Kürdüm, Kürtler ne kadar Türkse ben o kadar Kürdüm. Biz bu millete hizmet için kurulmuş bir hareketiz. Herkes aklını başına alır inşallah. Akp hükümetinde bu katillerin bulunmasını ve gerekli cezalara çarptırılmasını istiyorum" dedi.

GÖNÜL KÖPRÜSÜ YIKILMADI

MHP Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Erzin de, Büyük Birlik Partisi ile bir elmanın iki yarısı olduklarını belirterek, "12 Eylül öncesi aynı safta aynı mücadeleyi verdik. Zaman zaman farklı olabiliriz parti olarak ismimiz farklı olabiliriz ama gönül bağı ve gönül köprüsü hiçbir zaman yıkılmamıştır" dedi.

BU CESARETİ NEREDEN ALIYORLAR?

Tetikçilerin yakalanmasının çok önemli olmadığını, bu senaryonun arkasında olan güçlerin deşifre edilmesini istediklerini belirten Erzin, "Ülkücüleri tekrar sokağa kimler çekmek istiyor bunun deşifre edilmesi gerekiyor. Ülkemizdeki bölücülerin bu kadar cesaretlenmelerini sağlayan, silahla insanları tarayanlar bu cüreti nasıl kendilerinde buluyor? Bunlar deşifre edilmeli. Yoksa açılım sürecinin mimarları Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Tayyip Erdoğan'ı bu olayların faili olarak addedeceğiz, öyle kabul edeceğiz. Başbakan ve hükümeti ülkücülerin sabrını sınamasın. Ülkücüleri başka siyasi partilerle mukayese etmesin, ülkücülerin ayranı kabardığı zaman inanın o selin önünde başbakan da hükümeti de duramaz" şeklinde konuştu.

İÇİMİZ BİR

MHP İl Başkanı Mehmet Doğan da ziyarete gelen BBP'lilere teşekkür ederek, "Arkadaşlar bizim dava arkadaşlarımızdır. Her biri ilim irfan terbiyesi görmüş pırıl pırıl arkadaşlarımızdır. İçimiz birdir" dedi.

Meral KINACILAR