Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi doktorları önemli başarılara imza atıyor… Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin, ilk kapalı AORT kapak değişimininimi yapıldığı, Dr.Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde, Uzman Doktor Ahmet Erkılıç da, 16.Ulusal Klinik kongresinde yaptığı sunum ile “Orf” hastalığına yaptığı bilimsel katkıdan dolayı ödüllendirildi.
6 KİŞİLİK UZMAN EKİBİN BAŞARISI
Gaziantep Dr.Ersin Arslan Devlet Hastanesi doktorlarından oluşan 6 kişilik bir ekip ile 63 yaşındaki D.Ş ile 73 yaşındaki O.Y.’nin. aort atardamar kapağı riske girilmeden başarı bir şekilde değiştirildi. Dr.Ersin Arslan Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Uzman Dr. İdris Yıldırım, Kapalı aort kapak değişim ameliyatının, açık kalp ameliyatı riskli olana hastalarda uygulanan bir yöntem olduğunu belirterek, “Kapalı aort yöntemi ile ameliyat olan hastalar gündelik hayatlarına daha kısa sürede dönebilmektedir. Adıyaman Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı ve aynı zamanda Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesin doktorlarından olan Prof. Dr. Birol Yamak ile birlikte, 6 kişilik uzman bir ekip tarfından yapılan uygulama başarılı bir şekilde hastaların sağlığına kavuşması ile sonlandırılmıştır” dedi.
DÜNYADA İLK KEZ BİR “ORF” TESPİT EDİLDİ
Yanık Ünitesi Sorumlusu, Uzm. Doktoru Ahmet Erkılıç’ın 16.Ulusal Klinik (Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları) kongresinde yaptığı sunum ile “Orf” hastalığına yaptığı bilimsel katkıdan dolayı ödüllendirildiğini belirten Yıldırım, “Salgın yönetimi, klinik ve laboratuar dokümantasyonu sonucu tıp dünyasında ilk kez çok iyi belirlenen hastalık, özellikle İnfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji camiasında çok ilgi uyandırdı. Normal derisi sağlam kişiler için hiçbir tehlikesi olmayan Orf hastalığının, yanık hastaları için çok tehlikeli salgınlara sebep olabildiği, hastalığın özellikle kaçak, hasta hayvanların kesilmesi ve tüketilmesi sonucu tehlikeli hale geldiği ve Gaziantep Dr Ersin Arslan Devlet Hastanesi Yanık Ünitesinde yaşadığımız süreç-tedavi protokolleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Sadece ülkemizde değil dünyada da isimlerini duyurarak, literatüre geçen mesleklerini profesyonellikle yürütmekte olan değerli meslektaşlarıma ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.
Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi doktorları önemli başarılara imza atıyor… Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin, ilk kapalı AORT kapak değişimininimi yapıldığı, Dr.Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde, Uzman Doktor Ahmet Erkılıç da, 16.Ulusal Klinik kongresinde yaptığı sunum ile “Orf” hastalığına yaptığı bilimsel katkıdan dolayı ödüllendirildi.6 KİŞİLİK UZMAN EKİBİN BAŞARISIGaziantep Dr.Ersin Arslan Devlet Hastanesi doktorlarından oluşan 6 kişilik bir ekip ile 63 yaşındaki D.Ş ile 73 yaşındaki O.Y.’nin. aort atardamar kapağı riske girilmeden başarı bir şekilde değiştirildi. Dr.Ersin Arslan Devlet Hastanesi Hastane Yöneticisi Uzman Dr. İdris Yıldırım, Kapalı aort kapak değişim ameliyatının, açık kalp ameliyatı riskli olana hastalarda uygulanan bir yöntem olduğunu belirterek, “Kapalı aort yöntemi ile ameliyat olan hastalar gündelik hayatlarına daha kısa sürede dönebilmektedir. Adıyaman Üniversitesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı ve aynı zamanda Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesin doktorlarından olan Prof. Dr. Birol Yamak ile birlikte, 6 kişilik uzman bir ekip tarfından yapılan uygulama başarılı bir şekilde hastaların sağlığına kavuşması ile sonlandırılmıştır” dedi.DÜNYADA İLK KEZ BİR “ORF” TESPİT EDİLDİYanık Ünitesi Sorumlusu, Uzm. Doktoru Ahmet Erkılıç’ın 16.Ulusal Klinik (Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları) kongresinde yaptığı sunum ile “Orf” hastalığına yaptığı bilimsel katkıdan dolayı ödüllendirildiğini belirten Yıldırım, “Salgın yönetimi, klinik ve laboratuar dokümantasyonu sonucu tıp dünyasında ilk kez çok iyi belirlenen hastalık, özellikle İnfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji camiasında çok ilgi uyandırdı. Normal derisi sağlam kişiler için hiçbir tehlikesi olmayan Orf hastalığının, yanık hastaları için çok tehlikeli salgınlara sebep olabildiği, hastalığın özellikle kaçak, hasta hayvanların kesilmesi ve tüketilmesi sonucu tehlikeli hale geldiği ve Gaziantep Dr Ersin Arslan Devlet Hastanesi Yanık Ünitesinde yaşadığımız süreç-tedavi protokolleri ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Sadece ülkemizde değil dünyada da isimlerini duyurarak, literatüre geçen mesleklerini profesyonellikle yürütmekte olan değerli meslektaşlarıma ve sağlık çalışanlarımıza teşekkür ederim” diye konuştu.