Vali Yerlikaya: Torpil, tavassut yok

Vali Ali Yerlikaya, Yenilikçi İşletmeler, Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması, Kültür-Turizm Altyapısı, Kent Kültürü ve Kentlilik Bilincinin Geliştirilmesi ve Organik Tarım Mali Destek Programı için 31 Milyon TL destek verileceğini belirtirken, bu miktarın ajans tarihinin en yüksek teklif çağrısı olduğunu belirtti. Vali Yerlikaya, projeleri son güne bırakmamaları konusunda kurum ve kuruluşları uyarırken, puantajda torpil, tavassut olmadığının da altını çizdi.

TOPLANTIYA BÜYÜK İLGİ

İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) Proje Teklif Çağrısı bilgilendirme toplantısı, İpekyolu Kakınma Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı Vali Ali Yerlikaya başkanlığında yapıldı. Valilik toplantı salonunda yapılan bilgilendirme toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu,İpekyolu Kaykınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz'ın yanısıra GAÜN Rektörü Ali Gür, il müdürleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

VALİ YERLİKAYA:SON GÜNÜ BEKLEMEYİN

Vali Ali Yerlikaya, Ajansın 2010-2016 yılları arasında toplamda yaklaşık olarak 126 Milyon TL destek sağladığını, bu destek ile toplamda 202 Milyon TL yatırıma aracı olduğunu söyledi. Vali Yerlikaya, 31 Milyon TL olan desteğin ajans tarihinin en yüksek teklif çağrısı olduğunu belirtti. Vali Yerlikaya, "Çağrıda Kültür, Turizm Altyapısı, Kent Kütürü ve Kentlilik Bilincinin Geliştirilmesi, Yenilikçi İşletmeler, Sanayide Enerji Verimliliğinin Artırılması ve Organik Tarım Mali Destek Programı olmak üzere 5 mali destek programı mevcut. Bölgemizin kalkınması için tüm kurum ve kuruluş ve özel sektörün devletimizin ve bu desteklerinden faydalanması için çaba sarfet etmesi gerekiyor. Başvurular 8 Ocak'ta başlayıp 12 Mart'ta sona erecek. Proje verecekler son günü beklemesin" diye konuştu.

AKYILMAZ:5 BAŞLIKTA 31 MİLYON TL DESTEK

Teklif çağrısı ile ilgili bilgilendirme yapan İpekyolu Kaykınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Burhan Akyılmaz, 2010-2017 dönemleri içerisinde Gaziantep'te 453 projeye 77 Milyon TL, Adıyaman'da 229 projeye 32 Milyon TL, Kilis'te 105 projeye 16 Milyon TL olmak üzere toplamda 787 projeye 125 Milyon destek sağladıklarını söyledi. Akyılmaz, "2017 yılı Mali Destek Pogramı kapsmında da bölgemize 5 başlıkta 31 Milyon TL destek sağlayacağız" dedi. Meral KINACILAR