Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Muharrem ayı vesilesi ile Muharrem Ayı orucu tutan vatandaşlara iftar yemeği verdi. Yemeğin ardından vatandaşlara aşure ikram edildi. Gaziantep Alevi Kültür Derneğinde verilen iftar yemeğine Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Alevi Kültür Derneği Gaziantep Şube Başkanı Av. Yılmaz Demirdelen ile yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda alevi vatandaş katıldı.

HUZUR VE BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAK

HEPİMİZİN ORTAK AMACIDIR

Muharrem Ayının önemine değinen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, “Huzurun, kardeşliğin ve barışın olduğu bir ortamda yaşamak hepimizin ortak amacıdır. Bu sebeple bizlerde Alevi kardeşlerimizle ayırım yapmaksızın bu yemekte buluştuk. Bu coğrafyada bizim birlik ve beraberliğimizi çekemeyen birçok güç olabilir. Fakat şu da bilinmelidir ki bizim birlik ve beraberliğimiz pamuk ipiyle birbirine bağlı değildir. Bizler birbirimize sıkı sıkıya bağlıyken kimse bu birlikteliğimizi bozamaz. Önemli olan birbirimizin hassasiyetlerine saygı göstermek. Ben burada sizlerle birlikte olmaktan Muharrem ayının bereketini sizinle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Allah tuttuğumuz oruçlarımızı kabul etsin” dedi.

BAŞKAN FADILOĞLU’NA

TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Alevi Kültür Derneği Gaziantep Şube Başkanı Av. Yılmaz Demirdelen ise, “Öncelikle bizlerin hassasiyetlerine önem veren ve iftar yemeğinde bizlerle bir araya gelen Şehitkamil Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ediyorum. Bu topraklarda hep birlikte barış ve kardeşlik içinde yaşarken ister istemez bu birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen bizleri ayrıştırmak isteyen güçler olacaktır. Bizlere düşen ise bu topraklarda ne kadar farklılıklarımız olursa olsun bir arada olmak ve kardeşliğimizi devam ettirmektir. Bu gün burada iftar yemeğinde bir arada olmamız ve aynı sofraya oturup kalkmamız bunun en güzel örneğidir. Ben tekrar bizleri bu iftar yemeğinde bir araya getiren ve bizimle birlikte orucunu açan Belediye Başkanımız Rıdvan Fadıloğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi.