Bir önceki duruşmada Fetö'nün Gaziantep İmamı olarak bilinen Mehmet Kocatürk'ü kovduğunu ileri sürerek, bu konuda Mehmet Yetkinşekerci ve Ahmet Uzer'i şahıt gösteren Nakıboğlu'nun bu iddiasını Yetkinşekerci doğruladı ve "Kocatürk bizim yanımıza geldiğinde Vahit Nakıboğlu'nun kendisini kovduğunu söyledi"dedi. Duruşmada ayrıca Kocatürk'ün Ticaret Odası seçimlerine müdahale ettiği ve Eyüp Bartık'ın rakibi olan Mehmet Aslan'ı destekleyen Cahit Nakıboğlu ile bu konuda da tartışmaya girdiği açığa çıktı.

9. Ağır ceza mahkemesinde zorla getirilme kararı verilen Mehmet Durdu Yetkinşekerci de tanık olarak ifade verdi. Yetkinşekerci ifadesinde, Cahit Nakıboğlu'nun, FETÖ'nün Gaziantep imamı olduğu söylenen Mehmet Kocatürk', Ahmet Uzer ve kendilerinin yanında değil, kendilerinin olmadığı bir ortamda kovduğunu söyledi. Küşneme Lokantasında Ahmet Uzer'le birlikte iken Mehmet Kocatürk'ün bizzat masalarına gelerek Nakıboğlu'nun kendisinin fabrikaya alınmaması için talimat verdiğini belirtti. Yetkinşekerci'nin ifadesi sırasında Cahit Nakıboğlu'nun avukatı Ticaret Odası seçimlerinde Mehmet Kocatürk ve Cahit Nakıboğlu'nun karşı karşıya gelip gelmediğini sordu. Yetkinşekerci de, Mehmet Kocatürk'ün Cahit Nakıboğlu'nun aleyhine çalıştığını söyledi. Duruşmada Emniyetten gelen raporda, Cahit Nakıboğlu'nun verdiği ifadenin örgütün deşifresine katkı sağlamadığı için etkin pişmanlık hükümleri kapsamında değerlendirilmemesi gerektiği belirtildi. Mahkeme başkanının rahatsızlanması üzerine duruşma bugüne ertelendi.

İŞTE MAHKEMENİN BAŞLANGICINDAN İTİBAREN YAŞANAN GELİŞMELER


9. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, "silahlı terör örgütü yönetme, silahlı terör örgütüne üye olma, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet, Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun'a muhalefet, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerini aklama ve Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçlarından cezalandırılması talep edilen tutuklu sanıklar Cahit ve oğlu Taner Nakıboğlu ile 13 tutuksuz sanık ve avukatları hazır bulundu. Duruşmada, mahkeme başkanı dosyaya gelen evrakı okudu.

EMNİYETTEN CAHİT NAKIBOĞLU İÇİN OLUMSUZ GÖRÜŞ

Emniyetten gelen raporda, Cahit Nakıboğlu'nun etkin pişmanlık hükümleri kapsamında örgüt içerisinde önemli konumda olan kişilerin isimlerini verdiği ancak söz konusu kişilerin 15 Temmuz darbe girişiminden sonra tutuklandığı, bu nedenle sanığın örgütün deşifresine katkı sağlamadığı için ifadesinin etkin pişmanlık kapsamında değerlendirilmemesi gerektiğinin ifade edildiği kaydedildi.

TANIKLAR MAHKEMEDE NELER SÖYLEDİ

İbrahim Küçük: 22 yıldır Naksan grubunda çalışıyorum. Şoförlük yapıyorum 2010'da emekli oldum, çalışmaya devam ettim. Asgari ücret alıyorum üstünü şirketten alıyorum. 2016'dan sonra maaşın tamamını bankadan aldım.

Nejmettin Memiş: Sanayiciyim.Naksan Grubu hakkında pek fazla bilgim yok. Köksan'ın öğle yemeğinde Emre Nakıboğlu'nu gördüm. Bu yemekte cemaat toplantısı oldu. Herhangi bir para toplanmadı. Fethullah Gülen'in adı geçmedi. Bu yemek standart yapılırdı. Ben de birkaç defa katılmıştım. Naksan grubunun FETÖ yapılanmasıyla ilgili okulları yurtları olduğunu biliyorum. Cemaat para toplama konusuna şahit olmadım."

Hasan Gürkan Bayram: Ailecek tanışıyoruz. Gaziantep'in saygın bir ailesi. Bir defasında umre ziyaretine beraber gitmiştik.Bana Zirve üniversitesinin Geneyik bölgesindeki arsaları soruldu. Bende m2 6 TL'den fiyata satıldığı diye ifadem verdim. İfademi alan hayır 3 liradan verilmiş , şu anda kaç liradır diye sordu, ben 50 lira civarında diye duyuyorum dedim. 50 liradan 3 liraya nasıl verdik o zaman değeri o kadar dedim ilk proje başladığında arsalar 1 TL'nin altındaydı. Kim yedi dedi. Bende tapu kayıtlarına bakarsınız görürsünüz dedim.

Hayri Özhelvacı: Antepia Genel Müdürüydüm. Taner Beyin talimatı ile satış yaptık. Ücret almadan devrettim. Bana FETÖcü bir ailenin yanında nasıl çalışırsın denildiğinde ben FETÖ PYD ile ilgili bir şeylerini görmedim dedim.

TANER NAKIBOĞLU ARSALARI NİÇİN SATTI?


Avukat, Taner Nakıboğlu'nun arsaları niçin satıyor, Taner Bey'in şahsına kaç adet gayrimenkulu var?" diye sordu. "Taner Nakıboğlu'nun şahsi tapusu 250-300 civarındaydı. Tezcan inşaattaki tapu kayıtlarını ben ve arkadaşlarım takip ediyorduk. Diğer şirketler bünyesindeki tapu kayıtlarını ise başkaları takip ediyor. Bizim Tezcan inşaat grubu mali yönden sıkıntıya girince Taner bey kendi şahsi gayrimekullerini satarak bu şirkete kaynak oluşturmaya çalıştı. Bank Asya, Tezcan inşaatın kefaleti olmayan bir senedi işleme sokunca hacizler ve bankadaki kredilerin geri çağırılması gündeme geldi. Bunun sebebi 2011 yılında firmamızın eski ortaklarından Enver Taner Baltacı, İpek Pazarlama isimli bir firmayla Paralel Gayrimankul A.Ş. adına yeni ismi ile Tezcan inşaat adına munzam senede kefalet vermişti. Bank Asya eski yönetimi Tezcan gayrimenkul şirketine icra takibi yaptığı gibi Taner Nakıboğlu'nun şahsimalları için de icra takibi yapılması amacıyla dosya hazırlamıştı. ancak o süreçte Bank Asya TMSF'ye devredildi.

YETKİNŞEKERCİ: KOCATÜRK MASAMIZA GELDİ


Mahkemede tüm dikkatler bir süre önce büyükşehir belediyesindeki görevinden istifa eden Mehmet Durdu Yetkinşekerci çevrildi. Cahit Nakıboğlu'nun geçtiğimiz duruşmadaki ifadesi doğrultusunda Mahkeme Başkanı, Yetkinşekerciye "Cahit Nakıboğlu, bunların gerçek yüzünü öğrendikten sonra bunlarla yolumu ayırdım. Mehmet Kocatürk'ü odamdan kovdum dedi. Ahmet Uzer ve Mehmet Durdu Yetkinşekerci de şahit demişti. Buna ne diyorsun"diye sordu.

Mehmet Durdu Yetkinşekerci, yaptığı konuşmada, "beraberken böyle bir olay olduğunu hatırlamıyorum.Cahit Beyle 35 yıldır arkadaşlığımız var. Beraber Başpınar'da ailece Küşneme Lokantasında biraraya geliriz. Cahit Bey'in olmadığı bir yemekte Ahmet Uzer ve Mehmet Ali Sağlamcılar'la beraberken Mehmet Kocatürk bizim masaya gelerek, Cahit Nakıboğlu'nun kendisini fabrikaya alınmaması için talimat verdiğini ve hakaret ettiğini söyledi. Bizde Kocatürk'e bunun sırasımı biz ne karışırız bize ne ilgilendirir dedik ve kendisi bozularak gitti. Yıl 2012'nin Şubat Mart veya Nisan ayıydı. Ayını tam hatırlamıyorum" dedi.


NAKIBOĞLU BUNLAR ŞEREFSİZ DEDİ


Mahkeme başkanı var mı başka söyleyeceğin diye sordu. Yetkinşekerci bunun üzerine konuşmasına devamla, "Sonra biz Cahit Beyle periyodik olarak sürekli biraraya gelirdik. Daha sonrasında Cahit Beyle olduğum bir toplantıda bu konu konuşuldu. Cahit Bey de o adamları birazda küfürlü bir ifadeyle ben bunları kovdum. Bunlar şerefsiz şeklinde bir ifade kullandığını hatırlıyorum." dedi ve aralarında şu konuşma geçti:
-Mahkeme Başkanı: Kovmasının sebebi neymiş sormadınız mı?
-Yetkinşekerci: Onu bilmiyorum. Kendisi de birşey söylemedi.Bizde sebebini sormadık.

TİCARET ODASI SEÇİMİNDEKİ FETÖ ETKİSİ

İfade sırasında Cahit Nakıboğlu'nun avukatı Yetkinşekerci'ye, Gaziantep Ticaret Odası seçimlerinde Cahit Nakıboğlu ile Mehmet Kocatürk arasında sürtüşme olup olmadığını sordu. Yetkinşekerci, "Birebir şahit olmadım. Ticaret Odası'nda bunlar grup çalışması yaptı. Kocatürk ekibi. Bunlar meclise hakim olmaya çalıştı.Bende kendi meslek grubunda seçimi kaybettim."dedi.
Mahkeme Başkanı bu kez Yetkinşekerci'ye "Yani Cahit Nakıboğlu ile Mehmet Kocatürk karşı karşıya mı geldiler? diye sorunca, Yetkinşekerci,
"Grupta seçilmesin diye aleyhine çalışmışlar.Cahit Nakıboğlu plastikçiler grubundaydı. Ticaret Odası seçimlerinde Cahit Nakıboğlu Mehmet Kocatürk ile birlikte hareket etmiyordu. Mehmet Kocatürk ve Cahit Nakıboğlu arasında husumet olduğunu duydum. Cahit Nakıboglu'nun aleyhine çalıştılar."

KOCATÜRK EYÜP BARTIK'I, NAKIBOĞLU MEHMET ASLAN'I DESTEKLEMİŞTİ

Gaziantep Ticaret Odasının o dönemdeki seçiminde, Fetullah Cemaati'nin Eyüp Bartık'ı desteklediği iddia edilirken, Cahit Nakıboğlu'nun ise, Mehmet Aslan'a destek verdiği biliniyordu.


SAĞLAMCILAR:NAKIBOĞLU KOVDUĞUNU SÖYLEDİ

Duruşmada ifade sırası Mehmet Ali Sağlamcılara geldiğinde bu iş adamıda konuştu, Sağlamcılar Yetkinşekerci'nin ifadesini doğrularcasına, "6-7 yıl önce bir akşam evde Ahmet Uzer, Durdu Yetkinşekerci ve ben yemek yiyorduk. Mehmet Kocatürk geldi. Cahit Nakıboğlu'nun kendisini kovduğunu söyledi. Sebebini sormadık. 3-5 gün sonra Cahit beyle beraber olduğumuzda söyledim. Üstüne vazife olmayan işlere karıştığını ve bu yüzden kovduğunu söyledi. Ticaret Odası seçimlerinde de karşı karşıya gelip gelmedikleriyle ilgili bilgim yok" dedi.

Duruşmada dinlenilen Emlakçı Kudret Doğan Emlak işiyle uğraştığını ve Emre Nakıboğlu'nun Beylik konaklarının 2016'daki evlerin satışını yaptığını 900 bin liraya sattığı yerden 5 bin lira aldığını söyledi.


Ömer Güzeldal ise, konuşmasında şu bilgileri verdi: 17/25 Aralıktan önce Akteks fabrikasında 15 günde bir öğle yemekleri düzenlendiğini bu yemeklerde Celalettin Demirelinin hadis okuduğunu söyledi. Bu yemekli toplantıya cemaat bağlantılı Celalettin Demirelli isimli şahıs gelip sohbet veriyordu. Hadis ve Kuran okuyordu. Bu yemeklerde Emre Nakıboğlu'nu da gördüm. Onun dışında aileden kimseyle toplantıda karşılaşmadım. Aile ile ticari veya başkaca hernahgi bir ilişkim yoktur. 17-25 Aralık'tan sonra ben bu toplantılara gitmeyi bıraktım. Toplantılara gitmediğim için Emre beyin toplantılara devam edip etmediğini bilmiyorum. 2010 yılında gittiğim umre ile ilgili olarak Cahit Nakıboğlu ile hiç temasa geçmedim. Eman tur şirketi aracılığıyla katıldık. Emniyette bu umreyi Cahit Nakıboğlu'nun organize ettiği söylendiği için ifade tutanağına bu şekilde geçmiştir. "


OSMAN NAKIBOĞLU MESAJ ATMIŞ


İfadesi alınan Recep Denkçeken,"Osman NAKIBOĞLU’nun nikahını ben kıydım eşinin adı Gülfer NAKIBOĞLU’dur. Bu aile ile geçmişten günümüze kadar bir dostluğumuz ve samimiyetimiz vardı. Ülkemizde meydana gelen olaylar nedeniyle 17/25 Aralık 2013 dönemi sonrasında bu ailenin de FETÖ/PDY örgütüyle bağlantılı olduğunu basından duyduğum için bu tarihten sonra bu aile ile ilişkilerimi sonlandırdım. 16.01.2016 tarihinde saat : 09.06 sıralarında telefonuma kayıtlı olmayan bir numaradan Whatsap üzerine bir mesaj geldi, “RECEP BEY, BEN OSMAN, NASILSINIZ, BAŞIMIZDAKİ OLAYLARI BİLİYORSUNUZ, DUALARINIZA İHTİYACIMIZ VAR, YURT DIŞINDAYIM, EVLİLİK CÜZDANIM KASADA, ALAMIYORUM. BURADAN VİZE ALMAM İÇİN EŞİMLE ŞU AN EVLİ OLDUĞUMUZA DAİR BELGE GEREKİYOR, NÜFUSTAN AİLE TABLOSU VEYA ŞU AN EVLİ OLDUĞUMUZA DAİR BİR BELGE GEREKİYOR, BİR ZAHMET BUNU TEMİN EDEBİLİR MİSİNİZ. SELAM VE HÜRMETLER, KIYMETLİ DOSTUM. Şeklinde mesaj geldi, ayrıca aynı tarihte saat :09.35’te yine Whatsap üzerinden sesli arama yaptı cevap vermedim. Daha sonra aynı numaradan oğlum Mahmut DENKÇEKEN’ede mesaj gönderilmiş, mesajda, “babana söyle bana yardımcı olsun, selamlar” diye yazdığını oğlumdan öğrendim. Mesaj gelen numaranın “408”784-5272 olduğunu görünce yurt dışı olduğunu ve tanımadığım için bu numaraya cevap vermedim. Daha sonra araştırdığımda bu numaranın Amerika'ya ait olduğunu öğrenince bana mesaj çeken ve arayan şahsın Amerika'da kaçak bulunan Osman NAKIBOĞLU olduğunu anladım. Bende bu durumu bir vatandaşlık görevi olarak Emniyete bildirmeyi vazife bildim"diye konuştu.

KİRA İŞLERİNE BEN BAKIYORDUM
Muhittin Gökgöz, mahkemeye verdiği ifadesinde " Ben Naksan Holding'de 2000-2005 yılları arasında çalıştım. Dükkanları ve işyerlerinin kiralarını ben takip ediyordum, ben kiraya veriyordum. Gaziler Caddesi Nakıboğlu Pasajı'ndaki dükkan ve iş yerlerini. 2005 yılında emekli oldum. Ama yine de dışardan bu işlere baktım. Emekli olmadan önce maaşımı bankadan alıyordum ama emekli olduktan sonra maaşımı elden aldım"dedi.


KAYINBİRADER 325 BİN TL GÖNDERMİŞ


Mehmet Tuğrul Uncuoğlu: Osman Nakıboğlu'nun kayınbiraderi olduğunu belirterek şunları söyledi:"Amerika'da sıkıştığını söyleyip benden para istedi. Bende toplamda 325 bin TL gönderdim. Kısa sürede veririm dedi. Ancak ödeyemeyince taşınmazları ipotek koyabileceğimi söyledim.Ancak ipotek gerçekleşmedi çünkü tapuya şerh konulmuştu.
Duruşmada Tiryakioğlu'nun ifadesi de yer aldı. Tiryakioğlu yazılı olarak verdiği ifadesinde"Cahit Nakıboğlu tanınmış bir işadamıdır. OSB başkanlığı yapmıştır.Sosyal biridir. 17-25 Aralık'tan önce toplantılarına sohbetlerine katıldığım oldu ancak 17/25 Aralıktan sonra katılmadığı için durumu bilmiyorum."dedi.

SAVCININ İDDİANAMESİ


Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Organize Suçları Soruşturma Bürosunca hazırlanan 628 sayfalık iddianamede, Naksan Holding bünyesindeki 51 şirketin terör örgütü FETÖ/PDY'nin sermayesi ile ticari alanda faaliyette bulunmak üzere kurulduğu ve örgüte ait iktisadi işletme oldukları belirtildi.Nakıboğlu ailesinin, şehrin çeşitli bölgelerindeki iş yeri, konut ve iş hanı gibi taşınmazları satarak yaklaşık 2 milyon lirayı başka hesaba aktardığına işaret edilen iddianamede, kayyum atanmasından önce de holdingin içinin boşaltıldığı bilgisine yer verildi. İddianamede ayrıca, holding yöneticilerinden tutuklu sanık Taner Nakıboğlu'nun, örgütün sözde "bölge abisi" firari sanık Mehmet Kocatürk ile sık sık toplantı yaptığı ve il mütevelli heyetinde yer aldığı bildirildi.

Meral KINACILAR,Narin DEMİRCİ