Kamalı, özellikle kenti yönetenlerin çok hassas olması gerektiğini söyleyerek "idareciler şehrin anne ve babası gibidir. Büyükler çocuklarının arasında ayrım yapabilir mi? Evine ekmek getiren baba bunu çocuklarının gözüne sokar mı? Şehrin idarecileride yapmış oldukları şeyleri lütufmuş gibi gösterip gözüne sokmak yerine vatandaşa hizmet etmek için geldiğinin bilincinde olması gerekir. İnsana kapitalist mantıkla eşya gibi yaklaşılmamalı" değerlendirmesini yaptı.

Kamalı bu arada "Yan gelip yatma lüksümüz yok. Uyanık ve dinamik olmamız gerekir. İdareci ve halkın bütün olması lazım. İdarecinin söylediği sözün ne anlama geldiğini, halkın bilmesi lazım" diye konuştu.

SORUNA SORUN İLE YAKLAŞILMIYOR

Trafik, hava kirliği ve diğer sorunlar için çözüm üretilmesi gerektiğini belirten Kamalı, "Önemli olan soruna sorun olarak yaklaşmak. Soruna rakip olarak bakmamak lazım. Benim gördüğüm kadarıyla Gaziantep’te soruna sorun ile yaklaşılmıyor. Sanki muhalafet bize sorun üretiyor. Bizler kentte sorundan çok muhalefet ile uğraşıyoruz" dedi.

Sorunların toplum olarak yaşandığını anlatan Kamalı, "Bu ülkede trafik ile ilgili bir sorun varsa çözüm üretilmeli. Hava kirliliği ile ilgili bir sorun varsa bunların diğer şehirlerdeki çözümler alınmalı ve Gaziantep’in yapısına monte edilip ve çözülmeye çalışılmalı. Ancak bizde öyle değlil. Yapıcı muhalefetin ortay koyduğu sorunları, değerlendirip onu en hızlı bir şekilde nasıl çözebiliriz, onu üzerinde kafa yoracağız" dedi.

İDARECİLER HİZMET İÇİN GELDİ

Kamalı, idarecilerin şehrin anne ve babası olduğunu belirterek, "Aileler çocuklarının arasında ayrım yapabilir mi? Evine ekmek getiren baba bunu çocuklarının gözüne sokar mı? Şehrin idarecileride yapmış oldukları şeyleri lütufmuş gibi gösterip gözüne sokmak yerine vatandaşa hizmet etmek için geldiğinin bilincinde olması gerekir. İnsana kapitalist mantıkla eşya gibi yaklaşılmamalı" değerlendirmesini yaptı.

ÇAY İÇECEK İTİBARIMIZ VAR

AK Parti il başkanlığı için adının geçtiği sorumuza Hamalı, "Arkadaşlar konuyu dile getirdi. Bu bir sorumluluk. Şöhret ve nam olsun diye yapılmaz. Çok şükür bir kaç insanın yanında çay içebilecek itibarımız var. Önemli olan bizim buraya el atma şeklimiz, insanlara hizmet verecek adına olursa elimizi taşın altına koyarız. Özellikle 15 Temmuz olayı memlekete hizmet etmenin bir sorumluluğu olduğunu bize gösterdi. 15 Temmuz'la birlikte kırılmalar ve yol ayrımına gidildi. Hiç ummadığımız insanlar yani beraber olduğumuz, sırlarımızı verdiğimiz, ticari ilşikilerimizin olduğu bu şehirdeki insanlar, vatana ihanet suçundan yargılandı ve ihanet ettiler. Bizimde bazen devletin kurumlarına yeri geldiği zaman sitemimiz vardır ve sitemde ediyoruz. Muhalef oluyoruz. Bizim bu sitemimiz ve küçük muhalefetimiz, ihanet boyutuna gelmiyor. 15 Temmuz'dan sonra biraraya gelen arkadaşlar birlik ve beraberlik adına çalışmalar yapıyor. Bu çalışmalar sonucunda henüz net olarak bir şey yok ama bu bir genel merkez takdiridir. Değerli Genel Başkanım Cumhurbaşkanımızın takdiridir. Eğer onlar bu durumu değerlendirirse bizde, memlektimiz adına elimizden geleni yaparız" dedi.

TÜRKİYE'DE CİDDİ DEĞİŞİMLER YAŞANIYOR

"İdare edilenle idare eden arasındaki uçurumu mümkün olduğu kadar tamir etmek gerekiyor" diyen Kamalı, "İdareciler mümkün olduğu kadar, yönetilenleri kullanma zihniyeti ve kapitalist mantıkla bakmak yerine, insani bir düşünce tarzında yaklaşım gösterilmelidir. Bu defada yönetilen insanlarda kendini bir eşya gibi görmekten kurtulur ve kapitalist mantığın dışına çıkar ve kendine değer verir. İyi idarecilerle iyi yöneticilerin halkın barıştırılması gerekiyor" şeklinde konuştu.

GÜNDEMİ YOĞUN OLAN BİR ÜLKEYİZ

Önümüzdeki günlerde Türkiye'de ciddi değişimler yaşanacağı ve gündemi bol olan bir ülke olduğumuzu belirten Siyasetçi Kamalı, "Bu nedenle dünkü gündem ile bugünkü gündem arasında alakası olmayan değişimler var. Bakıyorsun bir ay önceki gündemi unutmuş gitmişiz. Bunun da sebebi, enerji hatları, ticari, yol güzargahları ve coğrafi konumu nedeniyle Türkiye, bağlantılıları olan stratejik bir ülke. Üçüncü dünya ülkeleri gibi unutulan kıyıda kalmış bir ülke değil. Yan gelip yatma lüksümüz yok. Uyanık ve dinamik olmamız gerekir. İdareci ve halkın bütün olması lazım. İdarecinin söylediği sözün ne anlama geldiğini, halkın bilmesi lazım. Halkında değerlerine saygı duyulması lazım. Genç nüfusun çok olduğu, düşüncelerin genç ve iyi olduğu, üzerimizde oynanan bu kadar oyunlara rağmen ayakta durduğumuz bir ülkede yaşıyoruz. Şanslıyız, tecrübeliyiz bundan dolayı, üzerimizde sıkıntıların olmasına rağmen tecrübe ile atlatmaya çalışıyoruz. Mümkün olduğu kadar insanlara insani değerler vermemiz gerekiyor. Kadın, erkek, çocuk, genç ve yaşlı demeden değer vermeliyiz. Her insanın kendine göre özelliği, değerleri vardır. Ama siz, buna değer vermezseniz karşınıza düşman çıkarmış olursunuz. Tabir yerindeyse, ürettiğiniz sorun sizin derin devletiniz olur, onunla yatar onunla kalkarsınız. Güçlü, sağlam ve idareli beyinlere ihtiyacımız var. Sadece belediye başkanları, milletvekilleri, emniyet mensupları ve büyük idareciler değil, aklınıza gelebilecek bütün idarecilerin güçlü idareye sahip olması gerekiyor" LEYLA ÖZEKŞİ POLAT