Kimseye kırgın ve küskün olmadığını, davanın emrinde olduğunu, bunun bir bayrak değişimi olduğunu söyleyen Halil Uğur, 'Gezi olaylarına katıldı' yönündeki iddialarla ilgili de ilk kez konuştu. Uğur, "İçimizdeki hainler, partimize zarar vermek isteyen hainlerin yapmaya çalıştığı bir oyun. Günahımı alıyorlar ben onları Allah'a havale ediyorum" dedi.

ÖYLE UYGUN GÖRDÜLER

Halil Uğur'la hakkındaki Gezi iddiaları, neden aday gösterilmediği ve bundan sonraki siyasi hedefleri üzerine konuştuk. Görev yaptığı 3.5 yıllık süreçte görevini yapma noktasında büyük çaba sarfettiğini ve yaptığı çalışmaların ortada olduğunu belirten Halil Uğur, kırgın ve küskün olup olmadığıyla ilgili sorumuza ise, "Niye küseceğiz, görevi alırken iyi de bırakırken mi kötü? Öyle uygun gördüler, ne diyeceğiz. Bize bir görev verildi, bayrağı aldık, elimizden gelen çalışmalarımızı yaptık. Herkes yaptığımız çalışmaları gördü, çalışmalarımız ortada. Teşkilat bazında, üye sayısını nereden nereye alıp getirdiğimiz, yine performans raporlarına bakıldığında performansımızla ilgili durum, bunların hepsi ortada" dedi.

ÇALIŞMALARIM ORTADA

Bu görevin büyük bir vebal olduğunu, vebal altında kalmamak içinde canla başla çalıştığını anlatan Halil Uğur şunları söyledi:'2 Milyon nüfuslu bir şehirde bu görev bana nasip olmuş. Bu vebalin altında kalmamam lazım ve o bayrağı taşırken onun halka hizmet olması gerektiğini çok iyi bilen biri olarak çalıştım. Ve her gece yatarken huzurlu yatmaya gayret ettim. Arayanlara mümkün olabildiği kadar cevabını verebilme, yine sorunu olanların sorunlarını çözebilme noktasında vicdanen rahat edebilme ve görevimi yapabilme noktasında sonuna kadar gayret ettim. Ama her mercide olduğu gibi her gelen sorunun yüzde 100 çözüme kavuşturulacağı gibi bir durum yok. Ben görevimi yapma noktasında çaba sarfettim. Bunun hepsi meydanda, çalışmalarımın hepsi ortada. "

HEYECANIMIZ GİTMEDİ

'Ömür boyu ilçe başkanı olacağım diye bir kaide yok' diyen Uğur, "Ben Şehitkamil'de 9. ilçe başkanıyım ve en uzun süre ilçe başkanlığı yapan biriyim. Bir sonraki kongrede aday olmayacağımı söyledim. Bu bir bayrak, bunun devamlı değişim ve heyecan oluşması gerekiyor. Bu heyecanı başka arkadaşların da alıp, aynı heyecanla daha da ileri götürmeleri lazım. Ha bizim heyecanımız gitti mi, yok. Biz hem memlekete fayda sağlamak adına, hem siyasi olarak, hem teknik manada sonuna kadar hizmet etmeye gayret edeceğiz. Yeterki memlekete faydamız olsun. Şehitkamil meclis üyesiyim, mecliste grup sözcüsüyüm. Cumhurbaşkanımızın izinde, Ak partinin kuralları kaideleri içerisinde, siyasi hiyerarşi içerisinde herhangi bir farklı tutumda ne olabilirim, ne birilerinin beni göstermeye hadleride değil, haklarıda yok. Görevi aldığım gün heyecanım ne ise şu andada bugün itibariyleaynı heyecnlaaynı hırsla aynı çalışmayla aynı gayretle yoluma devam ediyorum." diye konuştu.

O FOTOĞRAFIN GEZİYLE İLGİSİ YOK

Gezi eylemlerine katıldığı yönündeki iddialara tepki gösteren Halil Uğur, konuyla ilgili şöyle konuştu:"Sosyal medyada da paylaşılan o fotoğraf kesinlikle gezideki bir fotoğraf değil. EMO'nun herhangi bir etkinliğinin fotoğrafı. Siyasette bunlar oluyor, birilerine dedikodu oluşturmak, birilerine Antep karası çalmak için farklı bir etkinlikteki fotoğrafı gezi fotoğrafı diye ortaya attılar. Ben sonuçta EMO Gaziantep şubesinin başkanıydım. EMO'nun herhangi bir etkinliğine, tasvif etmediğim etkinliğe bile başkan olarak katılmam gerekir. Hatta eleştiripte katıldıklarım bile vardır. Ancak herhangi bir EMO resmini alıp bu gezici diye yayanları genel merkez kaale almadı."

EMO BAŞKANIYKEN GEZİ OLAYLARINI KINADIM

Uğur, Gezi olaylarını kınayan açıklamaları bile olduğunu dile getirerek şunları dile getirdi:"Grand oteldeki basın açımlamamda, TMMOB'u eleştirmişim Mısır'daki darbeye darbe diyemedikleri için. Gezi olaylarının provake edildiği, masum başlayan bir olayın daha sonra terörize edildiğini dile getiriyorum. Türkiye'deki refah artışının, iç ve dış güçleri harekete geçirdiğini söylüyorum. Hatta bu hareketi kınıyoruz dedim. O dönem bakın, kaç siyasinin bu şekilde bir açıklaması var? Gezi'ye en çok destek veren TMMOB'a rağmen bu açıklamayı yapıyorum. Partimize zarar veren içimizdeki hainler, bu yaygarayı yapanlar, 3.5 yıldır neredeydiler? İlginçtir, tam kongre sürecinde başladılar. Bunlar siyasette hep oluyor. Bunları yaşadık, yaşamaya devam ediyoruz. Genel merkezden bana sordular, izah ettim şimdiye kadar neredelermiş dediler. İçimizdeki hainler, partimize zarar vermek isteyen hainlerin yapmaya çalıştığı bir oyun."

ALLAH'A HAVALE EDİYORUM

'Bu tür iddiaları ortaya atanları tanıyor musunuz, kimler?' diye sorduğumuz Uğur, "Koltuk sevdası olan, daha önce defalarca ilçe başkanlığına niyetleri olmuş kişiler. Şunu düşünmüyorlar. Hepimiz müslümanız, alnımızda yazıyorsa ayak oyunları yapmaya gerek yok. Ben 3.5 yıl önce ayak oyunumu yaptım? Nasip oldu ilçe başkanı oldum. Şimdi de alnımda ne yazıyorsa o olacak. Allah'ü Teala derki, 'ben kulun kaderini alnına yazmışım, kul kaderini yaşayacak ama, kul kaderini yaşarken araya bundan sevaplanacak insanlar veya günahını alacak insanlar korum'. Bende kaderimi yaşarken, bu süreçte günahımı ve sevabımı alan insanlar arada var. Günahımı alıyorlar ben onları Allah'a havale ediyorum. Her zamanda diyorum Allah dersen gerisi gelir. Oyun yapmayacaksın, sonra oyun başlarına gelir" dedi.

DAVANIN EMRİNDEYİZ

Bundan sonra da davanın emrinde olacağını, ne görev verilirse layıkıyla yerine getirmeye devam edeceğini ifade eden Uğur konuşmasını şöyle bitirdi:"Hem sanayici olarak hem de siyaset yapan biri olarak sonuna kadar ayaktayım, sonuna kadar mücadele edeceğim. Benim mantığımda görev istenmez, verilir. Ben icraatlarımı yapar çalışırım, görev verilirsede verilen görevi layıkıyla yerine getiririm. Git mahalle temsilciği yap veya hiç bir görev alma kardeşim seçim zamanı gel bizimle koştur desinler yapmaya hazırım. Kırgınlık küskünlük yok, olamaz da, bizde öyle bir şey yok. Davanın emrindeyiz." Meral KINACILAR