gazetemize ibretlik bir konuşma yaptı. Şenol Can'ın konuşmaları ve anlattığı gerçekler, akıllara durgunluk verdi. İşte dün tesislerde konuştuğumuz Şenol Can'ın söyledikleri:

PARA ALMIYORUZ AMA KAOSTAN ÇIKAMIYORUZ

“Bazı arkadaşlarımız haddini aştı. Hocayı istemediklerini ve bazı futbolcuların gelip bazılarının ise gitmesi gerektiğini söylüyorlar. Bunlar kulübümüze yakışmayan davranışlar. Başkanımızla da toplantı yaparak hocamızı takımın başında görmek istediğimizi söyledik. Oktay Derelioğlu bu takıma çok şeyler kazandırdı, gencecik oyuncular çıkarttık. Sezon başından bu yana sıkıntılar bir türlü bitmek bilmedi. Şimdi yine bir kaos ortamı var. İnanılacak gibi değil yani. Burada zaten bir sürü sıkıntı sezon başından beri bir sürü fedakarlıklar yapıyoruz. Para da almıyoruz ve söylüyoruz da para da istemiyoruz. Sadece antrenman ve maç oynamak istiyoruz. 1 ay kaldı zaten ve sezon sonuna kadar Oktay Derelioğlu ile devam etmek istiyoruz. Bu futbolcu topluluğu sadece bunu istiyor.

SANKİ KULÜBÜ BAŞKN VE OKTAY HOCA YÖNETMİYOR

3-4 arkadaşımız kadro dışı kaldı her takımda olduğu gibi hocayla ilgili hem saha içi hem saha dışı davranışlarından dolayı. Alt yapıdan onların yerine oyuncular aldı. Diğer arkadaşlarımızın bir an da davranışları değişti. Sanki bu kulübü başkan ve Oktay hoca yönetmiyor ve bu kuralları sanki bu oyuncular koyuyor. Ben 35 yaşındayım ben bir şey demiyorum onlar 18 yaşında konuşuyorlar. Bizim işimiz üzerine giydiğimiz formanın hakkını vermek. Buradaki arkadaşlarımızın hepsi futbolcu olmak istiyor.

YEMEK YİYEMİYORUZ, PARA İSTEMİYORUZ

Burada hiç bir şekilde sağlıklı ortam yok. Yemek yiyemiyoruz. Yemek yok en basiti. Takım tam rayına oturdu yine kulübü karıştırmaya çalışıyorlar. Biz anlamıyoruz yani. Hep bir olay. Biz top oynamak istiyoruz. Hiç bir şey istemiyoruz. Para da istemiyoruz. Yeter ki şu personellerimizin 5 aylığını versinler. 1 lira istemiyoruz. Aslan gibi oynayalım da formamızı yere düşürmeyelim.

Başkan diyor hocanız sizle beraber bir gün sonra işler değişiyor. Yönetici olarak şurayı bir döndür bir çark dönsün.

FUTBOLCULARIN AYAKKABISI YOK

Futbolcuların giyecek ayakkabısı yok. Ben Cenk Tosun’u arıyorum sağdan soldan arkadaşları arıyorum. Yazık yani. Ben o kadro dışı kalan arkadaşlara da söylüyorum böyle amatörlük olmaz böyle futbolculuk olmaz. Bir sürü oyuncu çıkıyor buradan.

Futbolcu kadro dışı kalan arkadaşına üzülüyor ama sahada da üzülüyor. Ben sahada babamı tanımam. Ben hepsiyle konuştum ve uyardım. Yapmayın arkadaşlar siz kendiniz için oynuyorsunuz. Burayı düşünmeyin siz. 1-2 sene sonrayı düşünün. Anlamıyorlar. 20 kişiyiz yine burada. Burada önemli olan kulüp. Kimse kimsenin üstünde değil. Kalıcı olan kulüp. Ama doğru bir tane. Samsun maçına çıktık aslan gibi oynadık. Yine oynayacağız ama bize lütfen izin versinler” diye konuştu.MUHARREM TÜRKOĞLU