İbrahim Akın, İstanbul BŞB’de oynarken her 3 gol başına 50 bin lira prim karşılığında kulübüyle anlaştı. 11 gol kaydetti. Ödeme yapılmayınca 150 bin lira alacağı için mahkemeye başvurdu. Akın lehine sonuç çıktı.

Bu sezon Süper Lig'de Gaziantepspor forması giyen İbrahim Akın, geçen sezon PTT 1. Lig'e düşen eski kulübü İstanbul BŞB ile davalık oldu. 2010-2011 yılları arasında Turuncu-Lacivertlilerin formasını giyen, şike davası nedeniyle 15 Temmuz 2011'de sözleşmesi feshedilen Akın, anlaşmasına göre atacağı her 3 gol için 50 bin lira prim kazanacaktı. 11 gol kaydederek 150 bin liralık primi almaya hak kazandı. Ama primleri ödenmedi. Bunun üzerine Akın'ın avukatı eski hakem Cem Papila'nın açtığı dava dilekçesiyle, İstanbul BŞB'den faiziyle birlikte 168 bin lira talep edildi.

“Borcumuz yok” savunması

Davaya cevap veren İstanbul BŞB Avukatı Sami Dinç ise "Borcumuz yok" dedi. Akın'ın 3 milyon 869 bin liralık net alacağına karşılık futbolcuya 7 milyon 435 bin lira ödendiğini belirtti. Kulübünün Akın'a herhangi bir borcu olmadığını öne sürdü. Performans priminin ne zaman ödeneceği konusunun kesin bir vadeye bağlanmadığını iddia ederek davanın reddini istedi. Akın'ın avukatı Papila, primin ödendiğine dair kayıt sunulamadığını belirterek davanın kabulüne karar verilmesini istedi. Bunun üzerine mahkeme açılan davayı kabul etti. Attığı gollerin karşılığı olarak Akın'a 150 bin lira primin ödenmesine karar verdi. Davalı kulübün yüzde 20 icra-inkar tazminatı ödemesine de hükmetti. İbrahim Akın, futbolda şike davası kapsamında teşvik suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası almıştı. Bu ceza Yargıtay tarafından onanmıştı.