ŞAHİN: BAYRAMLAR GÖNÜL KAZANMA SEFERBERLİĞİDİR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, bayramların, kardeşlik bilincimizi yenileme, aramızdaki muhabbet ve dayanışmayı pekiştirme vesilesi olduğunu belirterek, “Bayramlar aynı zamanda bir gönül kazanma seferberliğidir” dedi. Şahin, Bayramın coşku ve mutluluğunun bütün kardeşlerimizle birlikte yaşanabilirse anlamlı olduğuna dikkat çekti.

TAHMAZOĞLU: DAYANIŞMANIN ADI

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Kurban Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda, "Millet olarak sevinç ve mutluluğumuzun doruk noktaya ulaştığı Mübarek Kurban Bayramına ulaşmış bulunuyoruz. Kurban Bayramı dayanışmanın ve yakınlaşmanın adı olmuştur." dedi.

KONUKOĞLU: MUTLU BİR BAYRAM OLSUN

Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu, milletimizin ve tüm İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını kutlayarak, "Allah her evi bayram sevinciyle doldursun" dedi. Konukoğlu, yayımladığı mesajında, bayramların milli manevi değerlerimizin coşkuyla yaşandığı, neşemizin ve mutluluklarımızın katlandığı, toplumsal dayanışma ve paylaşmanın güzel örneklerinin sergilendiği en önemli günler olduğunu belirtti.

TOPÇUOĞLU: BAYRAMLAR BULUŞMA VESİLESİ

Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Topçuoğlu, Kurban Bayramı’nın dünyaya ve Türkiye’ye barış, huzur ve mutluluk getirmesini diledi. Topçuoğlu, Bayramların insanlar arasındaki birlik ve beraberliğin, sevgi ve dostluğun gelişmesini sağlarken yardımlaşma ve dayanışma duygularının da ön plana çıkmasında önemli rol oynadığını söyledi.

ÇIKMAZ: BİRLİK VE BERABERLİK ÖNEMLİ

Güneydoğu Anadolu İhracatçılar Birliği Koordinatör Başkanı Abdülkadir Çıkmaz, birlik ve beraberliğin doruğa çıktığı bir bayrama daha erişmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. ayramların özel günler olduğunu, bu günlerin de en güzel şekilde değerlendirilmesini isteyen Çıkmaz, “Küskünlerin barıştığı, kan davalarının sulh olduğu bu nadide günlerin kıymetini bilmemiz lazım. Birlik ve beraberliğin doruğa çıktığı bir bayrama daha erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

KAPLAN: BAYRAMLAR ÖNEMLİ FIRSAT

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Salahattin Kaplan bayramların bunun için büyük bir fırsat olduğunu ifade etti. Bayramların insanlar arasındaki yakınlaşma ve dayanışmayı arttıran önemli fırsatlar olduğunu ifade eden GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “ Ülke olarak her zamankinden çok birlik ve beraberliğe, kardeşliğe, kucaklaşmaya ve ortak değerlerimize sahip çıkma zamanı. Bayramlar bu anlamda en önemli öğeler arasında yer alır. Kurban Bayramı bunun için önemli fırsattır" dedi.

SINAV: NEŞE EKSİK OLMASIN

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, “Birlik ve beraberliğe çok ihtiyacımızın olduğu şu günlerde, manevi değerlerin en yoğun hissedildiği bayramları, huzur ve barış içinde kutlamalıyız” dedi. Sınav. Medeniyetin köklü geleneklerinden olan bayramlaşmanın, sadece manevi değerlerin değil, nesilleri bir araya getirerek, sosyal ve kültürel değerlerin korunması ve yaşatılması açısından da büyük bir rolü olduğunu anımsattı.

YILDIRIM: ÖNEMLİ BİR FIRSAT

Anadolu Sağlık İşletmeleri Derneği (ASİD) Genel Başkanı Dr. Yusuf Ziya Yıldırım, Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Dr. Yıldırım, bayramların, manevi değerlerin geleneksel olarak yaşatıldığı, aile bireylerini bir araya getiren, toplumda sevgi ve hoşgörünün hakim olduğu günler olduğunu anımsatarak, “Birlikteliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız olan şu günlerde, bayramları bir fırsat olarak değerlendirmeli, sevgi, saygı ve hoşgörü çerçevesinde birbirimize kenetlenmeliyiz” dedi.

BARTIK: HEYECANLIYIZ

Ticaret Odası Başkanı Eyüp Bartık, düşmanların barıştığı, sevgi, saygı ve hoşgörünün zirveleştiği, dayanışmanın en güzel örneğinin gösterildiği bir Kurban Bayramını daha kutlamanın heyecanı içerisinde olduklarını belirtti. Bartık, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, bayramların dostluk, barış, birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularının pekiştiği nadide günler olduğunu belirtti.

TİRYAKİOĞLU KUTLADI

Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, Kurban Bayramını kutlayarak, sadakatin, fedakarlığın ve teslimiyetin en güzel göstergesi olan Kurban Bayramının İslam aleminin kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulundu. GTB Başkanı Tiryakioğlu, yayımladığı kutlama mesajında, bayramların bireyler arasında sevgi, saygı ve yardımlaşmanın en üst seviyeye çıktığı, özel günler olduğuna işaret etti.

YAZI: BESLENMEYE DİKKAT

İL Sağlık Müdürü Sadettin Yazı, bayramda 112 Acil Sağlık Hizmetleri birimlerimiz 24 saat görevlerinin başında olduğunu söyledi. Yazı, "Vatandaşlarımız kendi sağlığını koruma altına almak için dengeli beslenmeye dikkat ederken sağlık çalışanlarımız da olası hastalık durumlarına karşı her bayram olduğu gibi bu bayramda da görevinin başında vatandaşlarımıza hizmet edeceklerdir" dedi.

ÖREN: BAYRAMLAR ÖNEMLİ GÜNLERDİ

Ünsal Ören Eğitim Kurumları kurucusu Ünsal Ören, Kurban Bayramı mesajında, “Bayramlarımız birliğimizi beraberliğimizi ve kardeşlik duygularımızı güçlendiren günlerdir. Kültürel ve manevi dünyamızda önemli bir değer olan bu günlerde, Aziz milletimizin ülkemizin karşı karşıya olduğu her soruna karşı özellikle son iki aydır ortaya koyduğu, sergilediği birlik ve kardeşlik duruşunun daha artarak devam etmesini temenni ediyorum” dedi. Ören, ayrıca, Bayram sonrası başlayacak olan yeni eğitim ve öğretim yılına bütün kurumlarıyla hazırlıklarını tamamladıklarını dile getirdi. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT

***