Bir dizi ziyaret için Gaziantep'te bulunan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gaziantep Valisi Erdal Ata’yı ziyaret etti.
Bakan Işık’ı makamında ağırlayan Vali Ata, bölge ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bakan Işık ise Gaziantep’in her anlamda başarılı bir il olduğunu ifade ederek, birçok bölgeye örnek olabileceğini ifade etti. Bakan ayrıca, yatırım anlamında da Gaziantep’e hükümet olarak gerekli desteğin verildiğini belirtti.
Gazetecilerin görevden alınan TÜBİTAK Başkan Yardımcısı ve Bilişim ve Bilgi Güvenliği İleri Teknolojiler Araştırma Merkezi (BİLGEM) Başkanı Dr. Hasan Palaz ile ilgili sorduğu soruya ise Bakan Işık, “2012 yılındaki bir olayın görev değişikliği ile bağdaş kurmak herhalde iyi bir senaristlik. Bildiğim kadarıyla 5 Şubat tarihinde bilim kurulu kararıyla görevden alındı. Bilim kurulu kararıyla görevden alınan biri ve sonuçta hiç kimse benim yoğurdum ekşi demez. Ama böyle bir iddia ile bağlantı kurulması çirkin. Benim bilgi dahilinde böyle bir şey asla yok kaldı ki eğer böyle bir iddiası varsa bunu yargıya taşımak zorunda. Ben de konuyu kendisi açıklama yapınca öğrendim, doğrusu o açıklayana kadar benim bu konuyla ilgili hiçbir bilgim yoktu. Sonuç olarak bu görevler zaman zaman değişebiliyor” yanıtını verdi.