Özel Asım Kökoğlu Liseleri tarafından düzenlenen etkinliklere bir yenisi daha eklendi. Yazarlık Kulübü tarafından, öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sağlamak amacıyla hızlı okuma kursu düzenledi.

Eğitim Uzmanı ve Aile Terapisti Selahattin Yaylamaz tarafından verilen 30 saatlik hızlı okuma kursu sonucunda Özel Asım Kökoğlu Fen-Anadolu ve Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerine katılım sertifikası verildi. Verilen kursta öğrencilerin, Hızlı okuma tekniklerinin yanı sıra moral ve motivasyon dersleri de aldıklarını belirten Özel Asım Kökoğlu Liseleri Müdürü M. Adnan Kızıloğlu, "Öğrenciler tarafından büyük bir memnuniyetle karşılanan bu kursun öğrencilerimizin akademik yaşantısına büyük bir katkıda bulunacağı şüphesiz. Bu kurs özellikle de YGS ve LYS’ ye hazırlanan öğrencilerimiz açısından son derece faydalı oldu. Öğrencilerimiz aldıkları bu derslerle YGS ve LYS’ de karşılaşacakları uzun paragrafları çok daha kısa sürede okuyarak zamandan tasarruf edecekler. Bu sayede başarı oranlarını da artıracaklardır” dedi.

SIRA DIŞI VE EĞLENCELİ

2007 yılında kurulan Okuma Okulu Eğitim Akademisi ile tüm Türkiye hedef alınarak kalite çıtasını yükselteceklerini belirten Eğitimci yazar Selahattin Yaylamaz,” öğrenmenin klasik kalıplarla değil sıra dışı ve eğlenceli olması gerektiğini de ifade etti. Etkili öğrenmenin ancak severek ve isteyerek olması gerektiğini vurgulayan Yaylamaz, bu kapsamda öğrencilerin hiç sıkılmadan dinlediği ve uygulama yaptığı verimli bir kurs oldu.” dedi. HABER MERKEZİ