Edinilen bilgiye göre, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri kent merkezinde meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili soruşturma başlattı. Olay yeri incelemelerinin ardından elde edilen delilerle yola çıkan polis olayların arkasında bulunan bir şebekeyi tespit etti. Uzun süren takibin sonunda ekip halinde çalıştığı öğrenilen şahısların ikametlerine eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Baskınlarda toplam 7 kişi gözaltına alınırken yapılan aramalarda, çalıntı olduğu tahmin edilen 2 adet
bilgisayar, 1 adet altın bilezik, 1 adet bilye atar tabanca ve bu tabancaya ait 1 adet şarjör ve 44 adet bilye atar fişek, 4 adet kurusıkı tabanca ve bu tabancalara ait 4 adet şarjör ve 21 adet kurusıkı fişek, 35 adet fişek, 13 kök yeşil vaziyette hint keneviri, beyaz kağıda rulo şeklinde 92 adet içilmeye hazır içimlik hint keneviri, poşet içerisinde 3 kilo 220 gr kurutulmuş vaziyette Hint keneviri, 2 adet terazi, 6 adet krom dikiş makinesi parçası ele geçirildi.
Olayla ilgili gözaltına alınan zanlılardan A.U., H.İ.S., A.S. ve E.K. 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve örgütlü bir, şekilde işyerlerinden hırsızlık' suçlarından adli makamlara sevk edildi.
Öte yandan, yapılan incelemelerde şahısların birkaç ay içinde yaptığı hırsızlık olaylarında 200 bin TL değerinde eşyayı çaldıkları öğrenildi.