Yeşil Gaziantep projesini GAGEV bünyesinde, Orman müdürlüğü, STK ve hayırseverlerle yapmak istediklerini belirten Vali Gül, Kurumlar fidan hediyesi verebilecek. Gaziantep daha yeşil olacak. Israfı da ortadan kaldırmış olacağız” dedi. Gül bu arada "Geçen sene tasarruf senesi olması itibari ile bazı okulların inşaatı durdurulmuştu. Şu an onu da ortadan kaldırdık. Bütün inşaatlarımız devam edecek. Hiçbir müteahhide borcumuz yok, iş yapan müteahhitlerin ödemeleri ile ilgili bir sıkıntımız yok"diye konuştu.

2020 Yılı 1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Atatürk Toplantı Salonu’nda Vali Gül Başkanlığında yapıldı. Gaziantep’te yürütülmekte olan kamu yatırımlarına değinen Vali Gül, devam eden 580 projenin olduğunu söyledi. Vali Gül, “2019 ylı harcamamız 2 milyon 450 milyon lira para harcanmış. İnşallah bu sene durdurulan işlerin devam etmesiyle birlikte daha çok iş yapılacak. Devam eden projelerin toplam değeri 14.465.147.000 TL ve 2019 yılı sonu itibari ile yapılan harcamamız 2.450.385.000 TL’dir. İnşallah bu sene hem ödeneklerin fazlalığı hem de durdurulan kamu işlerinin devam etmesi ile beraber daha fazla iş yapılacak, tamamlanacak” dedi.

EKİM AYINA KADAR TERMİNALİMİZ TAMAMLANACAK

Devam eden işler hakkında da bilgi veren Gül, “Hızlı tren işi devam ediyor. Gaziantep hızlı trene kavuşuyor. Adana istikametinden Gaziantep’e gelen bir hızlı trenimiz var aynı zamanda da Gaziantep’ten Şanlıurfa’ya yapılacak hızlı trenin de fizibiliteleri yapılıyor. Daha çok ulaşılabilir bir şehir olacağız. Bunun yanında havaalanı terminal binası yapılıyor. Bu sene Ekim ayına kadar terminalimiz tamamlanacak. Pistin taksi yolu vb işler tamamlanmış olacak. Gaziantep Şehir Hastanesi planlandığı şekilde devam ediyor. 2 bin 200 kişi çalışıyor. Şehir Hastanesi’nin de eş zamanlı olarak bağlantı yolları ve benzeri işler diğer kurumlar tarafından devam ediyor” dedi.

HİÇ BİR MÜTEAHHİDE BİR KURUŞ BORCUMUZ YOK

Büyükşehir Belediyesinin iki önemli projesi olduğunu dile getiren Vali Gül,”Düzbağ’dan su getirilmesi gerçekleştirildi. Gaziray da hızlı bir şekilde devam ediyor. Yollarımız devam ediyor. İleriki süreçte Gaziantep-Nurdağı yolu da yapıldığında aslında ilçelerimizle ulaşım sorunumuz hemen hemen ortadan kalkmış olacak. Şu an inşaatı devam eden yatırımlarımız, son iki yılda yapılanlar, devam edenler ve programlı olanlar yaklaşık 4 bin derslik. Bu ise Cumhuriyet tarihinde yapılan toplam dersliğin yüzde 25’i kadar. Çok önemli bir yatırım. Geçen sene tasarruf senesi olması itibari ile bazı okulların inşaatı durdurulmuştu. Şu an onu da ortadan kaldırdık. Bütün inşaatlarımız devam edecek. Hiçbir müteahhide borcumuz yok, iş yapan müteahhitlerin ödemeleri ile ilgili bir sıkıntımız yok. Bu sene içerisinde inşaatı devam eden, yarım kalan 120 okulumuz büyük ölçüde tamamlanmış olacak” diye konuştu.

ÖNEMLİ YATIRIMLAR BAŞLADI

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yapacağı büyük ölçekli merkezi kütüphane ve belediyelerin yaptıkları ile de kütüphane alanında rahatlama olacağını söyleyen Gül, “ Gençlik ve spor alanında ise Gençlik ve Spor Bakanımıza teşekkür ediyoruz. 20 tane spor salonu, 13 tane havuz inşaatı başta olmak üzere spor tesisleri ile ilgili gerek ilçelerimizde gerek merkezde çok önemli yatırımlar başladı, tamamlandı devam ediyor. Bunlarla beraber kurulan okul spor kulüpleri ve diğer enstrümanlar Gaziantep’i spor konusunda bir basamak daha yukarı çıkmasını sağlayacak” dedi.

YAZIŞMALARDA O LOGO KULLANILACAK

100 hayırsever aradıklarını da sözlerine ekleyen Gül, “100 tane hayırsever okullara başladığında Gaziantep’te eğitim sorunu ortadan kalkmış olacak” dedi. Vali Gül, Açık kapı çalışmalarının iyi gittiğini belirterek, “Açık kapıyla ilgilenen arkadaşlarımızı cevap verme süreleri istenilen zamanda olsun. Zamanında cevaplandırmalıyız. Araç gereçleri kişisel olarak kullanmayın”dedi.Vali Gül, Gaziantep 100.yıl logosunu bütün yazışmalarda kullanacaklarını da sözlerine ekledi. Meral KINACILAR