Gaziantepspor’un genç golcüsü ve ‘Yerli İbrahimovic’ lakaplı 1996 doğumlu Oğulcan Çağlayan, hazırlık maçlarında sergilediği performansı ve attığı gollerle izleyenlerden tam not alırken, gelecek vaat etti.

Geçen sezon Gaziantepspor ile lisansına kavuşan genç golcü Oğulcan, bu yıl takımın Avusturya’daki kampında herkesin ilgi odağı oldu. Antrenmanlardaki performansı ve diğer futbolcular ile tam uyum sağlayan Oğulcan, hazırlık maçlarında ise yıldızlaştı. Avusturya kampında Arnavutluk ekibi K.F Laçi ile yapılan ilk hazırlık maçında ikinci yarıda sahaya çıkan Oğulcan Çağlayan, 62. dakikada rakip fileleri bir kez havalandırdı. Burada Eskişehirspor ile yapılan hazırlık maçında da ikinci yarıda oyuna dahil olan genç yetenek, yaklaşık 25 metreden vole vuruşuyla topu ağlarla buluşturdu. Çaykur Rizespor karşısında oynanan maçta ise ilk yarıda oyuna giren Oğulcan, performansı ile teknik direktör Okan Buruk’tan tam not alırken, bu maçın tek golünü kaydederek takımının galip gelmesini sağladı.

KATKI SAĞLAMADAN BİR YERE GİTMEM

Gaziantepspor’un kendisi için çok şey ifade ettiğini belirten Oğulcan, “Gaziantepspor benim ilk profesyonel kontratı imzaladığım kulüp. Camiaya layık olmak ve kulübüme hem sportif hem maddi açıdan katkı sağlamadan bir yere gitmeyeceğim. Bana güvenen insanları asla yarı yolda bırakmam” dedi.

BÜYÜK OYUNCULARA BENZETİLMEK GURUR VERİCİ

Kendisinin başarılı futbolculara benzetilmesinin onur verici olduğunu ifade eden Oğulcan, “Yerli İbrahimovic diyenler var, ama Gaziantepspor taraftarı beni Brezilyalı milli futbolcu Alexandre Pato’ya benzetiyor. Sosyal medyada böyle büyük oyunculara benzetilmek ve böyle anılmak, gerçekten gurur verici. Ama onlardan daha iyi olmak için daha çok çalışmam gerekiyor” diye konuştu.

ÇOK ÇALIŞMALIYIM

Genç futbolcu, formanın hak edildiğinde alınacağını vurgulayarak, "Forma verilmez, alınır. Formayı hak ederek alıp uzun seneler çıkarmak istemiyorum. Eğer bunu başarırsam, takımıma maçlar kazandırmak ve skorer bir oyuncu olmayı hedefliyorum. Hayallerim çok büyük ve hayallerime ulaşmak için çok çalışmalıyım” şeklinde konuştu. Genç golcü Oğulcan, mahalle takımlarında başlayan futbol hayatındaki en büyük hayalinin ise Şampiyonlar Ligi'nde oynamak ve Milli Takım'la şampiyonalarda yer almak olduğunu söyledi.