Bugün saat 10.30’da Hülya Koçyiğit’in Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonunda başlayacak etkinlikler kapsamında, saat 17.00’da Kadın Sanatçılar Resim Sergisi açılacak. Bu arada etkinlikler çerçevesinde saat 20.00’da sanatçı Zara, Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezinde konser verecek.

ŞAHİN: Kadınlar zirveye taşıyacak

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, toplumdaki değişim ve dönüşümün kadınla başladığını belirterek, “Kadın eğitimliyse, mutluysa; toplum mutlu, huzurlu ve eğitimli olur” dedi. Özgüvenleri yüksek, cesur, eğitimli kadınların, ekonomiden siyasete her alanda sayılarının artmasının, ülkemizi daha ileri ve gelişmiş bir seviyeye taşıyacağını ifade eden Şahin, güçlü kadınların güçlü toplumun temeli olduğuna dikkat çekti. Bu anlamlı günde şehit eşleri ve annelerini de en büyük emekçi olarak tanımlayan Başkan Şahin, “Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutladığımız bu hafta bu ülkeye en çok emek verdiğini düşündüğüm kadınlarımıza da özellikle teşekkür etmek istiyorum” dedi.

ERDOĞAN: Kadınlar bizim onurumuz

AK Parti Milletvekili Mehmet Erdoğan, "Bilimden sanata, spordan edebiyata, siyasetten çalışma hayatına kadar her alanda kadınların büyük çaba ve başarılarına şahit olunmaktadır. Yaşamımızın doğumdan ölüme her anında varlıklarıyla onurlandığımızı unutmamalıyız. Annelerimiz, bacılarımız, eşlerimiz, kızlarımız kısacası onlar bizim canlarımız. İhtiyacımız olduğunda desteklerini esirgemeyen, eğiten, yetiştiren, bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız veren fedakâr analarımız, eşlerimiz, kız kardeşlerimiz olan kadınlarımıza sahip çıkmalıyız."

KOÇER: Kadınlara sorumluluk düşüyor

AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Plan Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı, "Üreten ve büyüyen Türkiye için kadınlara çok fazla ihtiyaç var" dedi. Koçer, 8 Mar Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, Türkiye'nin daha fazla büyümesinin kadınlarla mümkün olacağını belirterek, "Baş tacımız annelerimizin, yuvamızı kuran eşlerimizin, gözbebeğimiz kız evlatlarımızın ve kız kardeşlerimizin, çalışma hayatının gizli kahramanları kadınlarımızın dünya kadınlar gününü kutluyorum. Üreten ve büyüyen Türkiye için kadınlara çok fazla ihtiyaç var ve onlara büyük sorumluluk düşüyor" diye konuştu.

UZER: Her alanda desteklenmeli


AK Parti Gaziantep Milletvekili Ahmet Uzer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, kadının toplum içindeki önemine değindi. Kadınların hayatın her alanında yer alması gerektiğine dikkat çeken Uzer, sağlıklı bir toplumsal yapı için kadınların her alanda desteklenmesi gerektiğini vurguladı. Kadının aile içindeki önemini de hatırlatan Uzer, “Kadınlarımızın hem aile hem de toplum içindeki önemi tartışılmaz bir gerçektir. Hayatın her evresinde ve her alanda kadınlarımızın önündeki engellerin kaldırılması için daha fazla çalışılmalı ve daha çok fırsat tanınmalıdır” dedi.

ÇELİK: En büyük öğretmendir

AK Parti Milletvekili Canan Candemir Çelik "Kadın aileden başlayarak toplumun her alanında, her kademesinde söz sahibi ve belirleyici bir konumdadır. Merhamet ve şefkat timsali olan Kadın , milli ve manevi değerlerimizin nesilden nesile aktarılmasını sağlayarak, insana insan olma hakikatini ve değerini anlatan insanlığın en büyük öğretmenidir. 8 Mart Dünya Kadınlar gününün kadınlara yönelik şiddetin son bulması, cinayetlerin sona ermesi, istismarın son bulması temennisinde bulunuyorum"

GÖKDAĞ: Kadınlar kabuğunu kırdı

CHP Milletvekili Mehmet Gökdağ, "Cumhuriyetimizin kuruluşuyla Türk kadını kabuğunu kırarak, hayatın her alanında önemli roller üstlenmiş, ülkemizin kalkınmasına ve demokrasinin güçlenmesine önemli katkılarda bulunmuştur. Kadınlarımızın Cumhuriyet Devrimleriyle elde ettikleri haklarından ödün vermeden toplumun her alanında eşit bir şekilde temsil edilmeleri Cumhuriyetimizi daha güçlü kılacaktır" dedi.

EKİCİ: Cumhuriyetimize güç katıyor

CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Bir ülkede, kadınların toplum içindeki konumunun, o ülkenin gelişmişliği ve demokratikliği konusunda temel gösterge olduğunun altını çizen Ekici, Türkiye’nin son dönemde bu konuda çok kötü bir sınav verdiğini de vurguladı. Ekici açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Kadınlarımızın özgürlük tutkusu, Cumhuriyetimize güç katıyor. Toplumu oluşturan her unsur gibi kadınların da onurlu bir şekilde yaşam sürebileceği, bağımsız, kuruluş ilkelerine bağlı bir şekilde hedeflerine ilerleyen, başı dik, onurlu, güçlü ve aydınlık bir Türkiye’ye en kısa sürede ulaşma inancı ve kararlılığıyla bütün kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum.”

FADILOĞLU: Saygıyı ve övgüyü hakediyorlar

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Başkan Fadıloğlu, "Hayatın her alanında, sevgiyi, fedakârlığı, hoşgörüyü ve duyarlılığı temsil eden kadınlar, huzurlu, sağlıklı ve çağdaş bir toplumun temel taşlarıdır. Hayatın ağır şartları altında anne, eş ve iş kadını olarak ayakta kalabilen kadınlar; hayatın mimarları olarak en büyük saygıyı ve övgüyü hak etmektedirler"

KONUKOĞLU: Rol model sayısı artmalı

Sanayi Odası Başkanı Adil Sani Konukoğlu, kadınların konumunu güçlendirmenin toplumların en önemli hedefleri arasında yer alması gerektiğini vurgulayarak, “Her alanda kadın rol model sayısını artırmalıyız" dedi. Dünya Kadınlar Günü’nü en iyi dilekleriyle kutlayan Konukoğlu, yayımladığı mesajında, ülkemizin daha hızlı büyüyebilmesi için beşeri sermayemizin yarısını oluşturan kadınların gücünü, aklını ve potansiyelini en iyi şekilde değerlendirmek gerektiğini belirtti. Bir milletin uygarlıktaki yerinin belirlenmesinde kadına verdiği değerin ve tanığı hakların önemine işaret eden Konukoğlu, daha çok kadının iş hayatına katılmasının ekonominin yanı sıra toplumun sosyo-kültürel gelişimi ve mutluluğu açısından da önemli olduğunu ifade etti.

TİRYAKİOĞLU: İş hayatında yer almalılar

Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, ‘8 Mart Dünya Kadınlar Gününü’ kutlayarak, daha güçlü ve müreffeh bir Türkiye için geleceğin mimarları kadınların hayatın her safhasında daha fazla yer almaları gerektiğini söyledi. Daha müreffeh bir Türkiye için erkekler kadar kadınlara da çok önemli vazifelerin düştüğünü belirten Tiryakioğlu, bunun tek yolunun da kadınlara hak ettikleri değerin ve saygının gösterilmesinden geçtiğini kaydetti.

GTO: Kadınlar desteklenmeli

Ticaret Odası Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ve Meclis Başkanı Settar Konukoğlu, sağlıklı bir toplumsal yapı için kadının hayatın her alanında desteklenmesi gerektiğini söylediler. Hıdıroğlu ve Konukoğlu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yayımladıkları yazılı mesajda, kadınların hayatın her alanında varlığını artırmaya başladığını, bunun da Türkiye'nin geleceği adına olumlu bir gelişme olduğunu belirtti. Hıdıroğlu ve Konukoğlu, “bizi biz yapan değerli kadınlarımızın Dünya Kadınlar Gününü en içten dileklerimizle kutluyoruz” dedi.

ÇIKMAZ: Kadınlar öne çıkmalı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, 8 Mart dünya kadınlar gününü kutlayarak, "Kadınların iş dünyasında ve sosyal hayatta daha çok öne çıkmalarını istiyoruz" dedi. Çıkmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kadınların artık hayatın her alanında varlığını gösterdiğini söyledi. Çıkmaz, ülkelerin geleceğinde kadınlar önemli yer tuttuğunu ifade ederek, kadınların kendi başarılarının yanı sıra diğer kadınlar için rol model olduğunu kaydetti.

YILMAZ: Toplumun en önemli yapı taşı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla mesaj yayınladı. Yılmaz, mesajında kadınların önemine değinerek daha fazla etkin olmaları çağrısında bulundu. Kadınların toplumun en önemli yapı taşı olduğunu ve etkinliklerini artırmaları gerektiğini vurgulayan Rektör Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi. "kadınlarımızın toplumsal hayatta kendilerini daha iyi ifade edebilmeleri, bilimde, sanatta, kısacası her alanda daha etkin olabilmeleridir"

DAĞLI: Şiddet son bulmalı

SANKO Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Güner Dağlı, Türkiye’nin ekonomik kalkınması ve yaşam kalitesinin artmasında en az erkekler kadar, kadınlara da önemli görevler düştüğüne dikkat çekti. Prof. Dr. Dağlı, “Sağlıklı, mutlu ve özgüveni olan kadın, kendi gibi sağlıklı, mutlu ve özgüveni olan çocuklar yetiştiren, toplumun her kesimi için yararı dokunan ve medeniyetimizin devamlılığında etkisi olan, korunulması gereken bir değerdir” ifadelerini kullandı.

ÇELEBİ: Şiddet vicdansızlık

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, “Kadınlarımızla ne kadar öğünsek, gurur duysak azdır” dedi. Çelebi, Kadınların hiç bir şekilde şiddete maruz kalmadıkları, sosyal, ekonomik, siyasal alanda etkinliklerinin daha da fazlalaştığı bir Türkiye umudu ile tüm kadınlarımızın Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyorum” şeklinde konuştu.

ARIKAN: Pusula adalet olmalı

Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı İslim Arıkan, "Kadının statüsünün güçlendirilmesi, iş hayatından siyasete her alanda var olması için geçmişten günümüze birçok yasal düzenlemeler bulunmaktadır. Yasalar önünde herkes eşittir. Yasal düzenlemelerle sorunu çözmek mümkün değildir. Toplumda önemli bir zihniyet değişikliğine, alışkanlıkların, davranışların düzelmesine ihtiyaç vardır. Toplumsal desteğin sağlanması şarttr" dedi.

ÖZYURT: Kadınlarımız rol model

NİZİP Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak, "Donanımlı ve alanında iyi yetişmiş kadınlar gelecek yıllarda ülkemize önemli katkı sağlayacaktır" dedi. Özyurt, Türkiye'de iş ve sosyal hayata dahil olan kadın sayısının her geçen yıl arttığını belirtti. Özyurt, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, kadınların birçok alanda gerçekleştirdiği çalışmalarla hemcinslerine rol model olduğunu söyledi.

GAGİAD'tan kutlama

GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel ve GAGİAD Kadınlar Kurulu Başkanı Aylin Burnukara 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Dolayısıyla mesaj yayımladı. 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde GAGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Bora Tezel ve Kadınlar Kurulu Başkanı Aylin Burnukara, Kadın ve Erkek arasında adalet, karşılıklı sevgi, saygı, empati, aile ve Kadınlarımızın topluma kazandırılması, kavramlarının önemini vurguladı. LEYLA ÖZEKŞİ POLAT