Vekiller, “Covid-19 pandemisiyle birlikte canları pahasına fedakârca çalışan Hemşirelerimizin sorunlarının biran önce giderilmesi ve insanca çalışma ve yaşam koşullarına erişebilmesi için mücadele edeceğiz” dedi.

ATAMA BEKLEYEN HEMŞİRELER VAR

Milletvekili Kaplan, Covid-19 salgını sürecinde büyük bir özveriyle çalışan sağlık çalışanlarının başında Hemşirelerin olduğunu dile getirerek, “Ülkemizde yaklaşık 170 Bin hemşire görev yapmaktadır. 100 Bin kişiye düşen hemşire sayısı 272 iken OECD ortalaması 1025’tir. Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınında hayati rol üstlenen Hemşirelerimiz ne yazık ki hak ettiği değeri görmemektedir. Sağlıkta istihdam ile ilgili çok ciddi bir sorun var ve yıllardır dile getiriyoruz. Ne yazık ki çözümü için Hükümet bir adım atmadı. Hemşirelerimiz nöbet, fazla mesai ve zorlu çalışma koşulları nedeniyle fiziksel ve psikolojik anlamda oldukça kötü günler geçirmektedir. 100 binden fazla hemşire atama beklerken, bu açık başka sağlık çalışanları tarafından karşılanmaktadır. 100 bin hemşire atama beklemektedir. Tüm dünyada olduğu gibi hemşirelik mesleği hemşireler tarafından icra edilmeli, diğer sağlık çalışanlarının, hemşirelerin görev yetki ve sorumluluk alanlarına girmemesi gerekmektedir. Bu konuda Hükümet ivedi olarak bir düzenleme yapmalı ve atama bekleyen Hemşirelerimizin istihdamı biran önce yapılmalıdır” dedi.

HER TÜRLÜ ADIMIN DESTEKÇİSİ

CHP Gaziantep Milletvekili Opr. Dr. Bayram Yılmazkaya, 12 Mayıs Dünya Hemşireler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında hemşire açığı olmasına rağmen hemşire atmalarının yapılmamasının sağlık sektöründe aksamalara neden olduğunu belirtti. Yılmazkaya, Tüm dünyayı etkisi altına alan COVİD-19 salgınında, en ön saflarda mücadele veren sağlık çalışanlarımızdan olan hemşirelerimiz için daha iyi çalışma koşullarının oluşturulmasının önemine değindi. “Uzun mesai ile yoğun çalışma saatlerinin yarattığı aşırı iş yüküne bağlı tükenmişlik yaşayan hemşirelerimizin güvenli çalışma ortamlarının oluşturulmaması, sağlık sektörünün verimliliğini düşürmektedir” diyen Yılmazkaya, Cumhuriyet Halk Partisi olarak sağlıkçılarının çalışma koşullarının düzenlemesi için atılacak her türlü adımın destekçisi olduklarını vurguladı. HABER MERKEZİ