Kurslarda, öğrencilerin hem boş zamanı değerlendirilecek, hem de el becerileri geliştirilecek.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı faaliyet gösteren Gezegenevi ve Bilim Merkezi, Çocuk Sanat Merkezi, Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi (MUSEM) ile Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde minik öğrencilere yönelik çeşitli özel kurslar açılacak.

EL BECERİLERİ GELİŞECEK

Çocuk Sanat Merkezi’nde, 07-16 yaş grubu tüm çocuklar birbirinden renkli ve yaratıcı kurslarda kendini geliştirecek. Tasarım, drama, resim, ebru, mozaik, seramik ve el sanatlarında 15 gün boyunca Gaziantep Sanat Merkezi'nde çocukların yetenekleri açığa çıkarılacak.

AHŞAP OYUNCAK VE BEZ BEBEK ATÖLYELERİ

Sömestir tatilinin tadını çıkaracak çocuklar, Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde düzenlenecek olan “Ahşap Oyuncak Atölyesi” ve “Bez Bebek Atölyesi” etkinlikleriyle tatilde kendilerine ait oyuncaklar yaparak eğlenceli vakit geçirme imkanı bulacak. Anadolu El Sanatlarını Yaşatma ve Geliştirme Derneğinin ve Kültür Bakanlığı Geleneksel El Sanatları Ustaları ile UNESCO Miras Elçileri üyeleri tarafından 24-28 Ocak 2018 tarihlerinde, Ahşap Oyuncak Atölyesi 06-10 yaş grubu çocuklarla yapılacak. BÜLTEN