Sanal gerçeklik gözlüğüyle öğrencilere kalp ve damar cerrahisi alanında 3 boyutlu bir eğitim imkanı sunuluyor.
Doç. Dr. Özgür Altınbaş, öğrencilere üç boyutlu sanal gerçeklik içerisinde kalbin anatomisini, fizyolojisini, histolojisini anlatmaya çalıştıklarını söyledi. Öğrencilerin sanal gerçeklik gözlüğü ile kalp üzerinde çalışma yapabildiğini belirten Altınbaş, şöyle konuştu: "Eğitimde görsellik yüzde 83 oranında etkili. Dolayısıyla görsel, bu işi yaptıkları için daha bir kalıcı olacak. Tıp eğitiminde artık öğretici eğiticiden çok öğrenen merkezli bir eğitim istiyoruz. Dolayısıyla eski klasik sistemde hoca dersini anlatırdı, normal tahtanın önünde ve öğrenci dinler, dinlemez, not alır almaz daha az efektif bir eğitim sistemi oluyordu. Fakat şimdi bu sistemlerle biz öğrenen merkezli kişiyi eğitimin içine alıyoruz ve bunun sonucunda da kişi olayı daha çok benimsiyor. Bilgi dağarcığı daha da artıyor."
AMELİYAT ORTAMI DA OLUŞTURULACAK
Sanal gerçeklik gözlüğünü diğer ana bilim dallarına da adapte etmeyi düşündüklerini dile getiren Altınbaş, şunları kaydetti:
"Güzel planlarımız, hayallerimiz var. İleri bir hedef olarak tecrübe olması açısından bu sanal gerçeklik vasıtasıyla asistanlara ameliyat yaptırmayı düşünüyoruz. Gözlüğü takacaklar. Adeta bir ameliyat ortamı oluşturacağız onlara. Bunun güzel yanları hastaya bir zararımız veya etik unsurlar olmuyor. Çünkü hastaya dokunmak için mutlaka izin almak gerekiyor. Burada etki kaygısı ve hastaya zarar verme kaygımız olmadan işlemleri yapabiliyoruz."