Yaptığı flash transferlerle BEKO basketbol 1. liginin iddialı takımları arasında yer almayı hedefleyen Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un dev adamları gözünü şimdiden Play – Off finallerine dikti.

Yeni sezon hazırlıklarını yerli oyuncularla kendi tesislerinde sürdüren Mavi – Beyazlıların yabancıları Bolu kampında takıma dahil olacaklar.

GÜÇLÜ EKİPLE GİRECEĞİZ

Royal Halı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’un bu sezon oldukça güçlü bir kadro kurduğunu söyleyen takım kaptanı Erden Eryüz, “Sezonun başlamasına uzun bir süre olmasına rağmen hazırlıklarımıza erken başladık. Geçen sezonun kadrosunun üçte ikisi bu sezon yok, bu nedenle aramıza çok sayıda yeni arkadaşlarımız dahil oldu. Birbirlerimizle kaynaşma açısından bu sürenin uzun olması iyi bir avantaj. Ayrıca Türkiye kupası ve turnuva maçlarıyla sezona birbirimizi tanıyan güçlü bir ekiple girmiş olacağız” dedi.

İLK SEKİZE GİRERİZ

Mavi – Beyazlıların yeni transferlerinden Yunus Çankaya ise yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Güçlü bir takıma geldiğimin bilincindeyim. Burada çok yeni olmamama rağmen arkadaşlarımın geneli ile birlikte forma giydim. Bir çok arkadaşımı tanıyorum, hocamız ve yöneticilerimiz ise bizlere ellerinden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyorlar. Onun için burada yabancılık çekmiyorum. Bu ekip ruhuyla sezonu devam ettiğimiz sürece mutlaka ilk sekiz takım arasında yer alırız” dedi.

LİGİN TOZUNU ATARIZ

Gaziantep basketbolunu 20 yıl aradan sonra kendilerin 1. Ligde temsil edeceklerini açıklayan Mavi – Beyazlıların bir diğer yetenekli oyuncusu Mutlu Akpınar ise şunlara değindi, “Üzerimizde ki sorumluluğumuzun farkındayız. Burada iyi bir basketbol potansiyelinin olduğunu da iyi biliyoruz. Kendi evimizde oynayacağımız maçlarımızda taraftarlarımızın desteğini şimdiden hissetmeye başladım bile, bu şehir özellikle basketbola müthiş derecede acıkmış, bizde bu açlığı sahada ki başarılarımızla gidermek istiyoruz. Hedef belirlemek belki şimdiden erken olur ama biz iyi bir hava yakalarsak bu ligin tozunu atarız. Taraftarlarımıza güçlü bir Royal halı izlettiririz” diye konuştu.

MUHARREM TÜRKOĞLU