Domotex Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarına katılan Türkiye Halı Sektör Kurulu Yönetim Kurulu üyeleri Salahattin Kaplan Başkanlığında toplandı. 2015 yılında dünya genelinde 170 ülkeye toplam 2 milyar 16 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildiği ifade edildi. Halı sektörüyle ilgili çeşitli görüş alış verişinde bulunan sektör kurulu üyeleri 2016 yılı hedeflerini de belirledi.

Almanya’da gerçekleştirilen halı sektör kurulu toplantısına Türkiye Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı İstanbul Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Uğur Uysal ile yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Halı sektörü için yeni Pazar arayışlarının sürdürülmesi gerektiği yönünde görüş birliği sağlayan sektör kurulu 2015 yılında özellikle Güney Amerika ve Afrika ülkelerinin mercek altına alınması gerektiğini vurgulayarak, bu bölgelerde ticari faaliyetlerin arttırılması için gerekli girişimlerin yürütülmesine karar verildi.

OLUMSUZLAR AVANTAJA ÇEVRİLMELİ

Türkiye Halı Sektör Başkanı Selahattin Kaplan, 2015 yılında halı ihracatının küçümsenemeyeceğini de ifade ederek yaşanan olumsuzlukları avantaja çevirmeleri gerektiğinin altını çizerek Türkiye’de ihracat kültürünün geliştiğini ve ihracatçıların sadece komşu ülkeleri Pazar olarak görmeyip dünya genelini baz aldıklarını hatırlattı. Kaplan 2015 yılında Türkiye genelinden 170 ülkeye ihracat yapıldığını da hatırlatarak 2016 yılında ihracatçıların dünyanın bütün ülkelerini dolaşacaklarının da altını çizdi.

TÜRK HALISI HER YERDE OLACAK

Türkiye halı üretici ve ihracatçılarının bütün ülkeleri ziyaret ederek Türk halısını pazarlamaya çalıştıklarını ifade eden Kaplan, 170’e yakın ülkeye ihracat yaptıklarını vurguladı. Hedeflerinin dünyadaki tüm ülkelere Türk halısı satmak olduğunu anlatan Kaplan, ancak ihracatta bankalar başta olmak üzere bazı sıkıntılar yaşadıklarını dile getirdi. Halıcılarımızın yatırımlarını sürdürebilmesi, yeni yatırımlara yönelmeleri ve dünya pazarlarının en önemli aktörleri arasında yer almaya devam edebilmeleri için hükümetimizden yeni uygulamalar başlatmasını bekliyoruz. Türk halı sektörü 2023 hedeflerinin gerçekleştirilmesi için üzerine düşenleri yapmaktadır.” dedi. BÜLTEN