Kentin en önemli değerlerinden birisi olarak gösterilen kutnunun üretim ve kullanımının yaygınlaştırılması için harekete geçen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin önderliğindeki bir grup girişimci kadın, "Kutnu Tanıtım Grubu"nu kurarak işe başladı.

Günlük tekstil ürünlerinden kıyafet ve ayakkabıya kadar 300'den fazla üründe kullanılmaya başlayan Kutnia'nın hedefi Türkiye ve Avrupa'da şubeleşerek, bir dünya markası haline gelebilmek. Jülide Konukoğlu, kutnunun özellikleGaziantep ve yöresinde çok kıymetli bir kumaş olduğunu söyledi. 16. yüzyıldan beri bu topraklarda üretilen kutnunun ipek ve pamuktan oluştuğuna işaret eden Konukoğlu, 4 yıldır yürüttüğü Kutnu Tanıtım Grubu başkanlığı görevi süresince Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'in de önderliğinde kutnuya yeni bir boyut kazandırmaya çalıştıklarını anlattı.

EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ

Bundan sonrası için önemli hedeflerinin olduğunu aktaran Konukoğlu, şöyle konuştu: "Burası bizim için ilk adımdı. Bundan sonrası da gelecek. İlk mağazamızı Gaziantep'te açtık ama emin adımlarla ilerleyecek hedefler belirledik. Bu anlamda Türkiye'nin bir çok iliyle beraber yurt dışına da kutnuyu taşıyacağız. Kutnuyu bir dünya markası haline getirmek en büyük hedefimiz."AA