7 Ocak'ta yapılacak kongre öncesi seçim çalışmalarını sürdüren İsmet Özcan, rakibi Ahmet Yılmaz'a başarı dilerken, kim kazanırsa kazansın esnafa hizmet için çalışacağını söyledi. Özcan, seçim çalışmalarında odanın hiç bir imkanını kullanmadığının altını çizerek, "Seçim ofisi açtım, kendi arabamı, kendi telefonumu kullanıyorum. Odasını sekretaryasını, telefonunu kullanmıyorum, hiç bir imkanından faydalanmıyorum" dedi.

ESNAF MAĞDUR OLUYORDU

Göreve geldiklerinde en büyük sorunun araç devirlerinin kapalı olması olduğunu belirten Özcan, "Araç üç, dört kez el değiştirmiş, bizde kayıtlı başka biri, aracın sahibi başkası, kullanan bambaşka birisiydi. Hal böyle olunca gelen şikayeti değerlendirmek zor oluyordu, araç sürücüsüne ulaşamıyorduk. Çok titiz davranmamız gereken şikayetlere cevap veremiyorduk. Ayrıca filo indiriminden faydalanmak isteyen esnafımız şirketler adına araç alıyordu, söz konusu şirket batıyor esnaf mağdur oluyordu. Bu şekilde aracı ve plakası giden çok sayıda esnafımız vardı. Tüm bu sorunlar, devirlerin sürekli açık olmasıyla son buldu. Bu sorunu Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin çözdü. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyoruz" dedi.

KORSAN MÜCADELESİ

Korsan, kaçak ve uygunsuz öğrenci taşıyan servislerle ilgili yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Özcan, "Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde özel ekip kuruldu. Bu ekip, korsana göz açtırmıyor" dedi.

TÜRKİYE'DE İLK

Vatandaşlara daha kaliteli hizmet vermek için “Servis Akreditasyonu Sertifika Belgesi” programı hazırlandığını anlatan Özcan, "Bu kadar kapsamlı ve nitelikli bir eğitim Türkiye’de ilk defa Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası tarafından verildi. Bunu eğitimi Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin sayesinde yaptık" dedi.

YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

Yeniden seçildiği takdirde hayata geçirecek çok sayıda projeleri olduğunu belirten Özcan bunların birkaçıyla ilgili şu bilgileri verdi:"Allah'ın izniyle odamıza bir bina yapacağız. Plakamızın kıymetlenmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Esnafın özlemi olan plaka tahdidini almaya çalışacağız. Okullarımızdaki düzeni düzelttik ama biraz daha iyileştireceğiz. Çocukların araçta geçirdiği süreyi azaltmak istiyoruz. Daha kaliteli hizmet için çalışız. Gaziantep'teki serviscilik hizmti Türkiye'nin en üst sıralarında ama biz bunu bir numaraya taşımak istiyoruz" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR