Bölgenin en çok ziyaretçi çeken yerlerin başında gelen ve misafirlerine birbirinden renkli hayvanları görme fırsatı veren hayvanat bahçesi, aynı zamanda ülkeye kaçak yollarla getirilen ve evde bakılması uygun görülmeyen hayvanların da rehabilite merkezi konumunda bulunuyor.

Uzer hayırlı olsun'a gitti Uzer hayırlı olsun'a gitti

Çoğunluğu gümrük kapılarında ele geçirilen hayvanlar arasında piton, aslan ve komodo ejderi gibi az rastlanan türler de yer alıyor. Bu kapsamda İstanbul'daki bir eve düzenlenen operasyonda ele geçirilen komodo ejderini rehabilite eden hayvanat bahçesi görevlileri, aslan ve piton gibi tehlikeli hayvanları da özel alanlarda koruyor. 

Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler,  hayvanat bahçesinin aynı zamanda Türkiye'nin önde gelen rehabilite merkezlerinden biri olduğunu belirttti. 

TÜM BAKIMLARINI ÜSTLENİYORUZ

"Hayvanat bahçemiz aynı anda kurtarma merkezi olarak da hizmet veriyor. Sınırlarda veya ülkeye kaçak yollarla sokulan, yapılan operasyonlarda veya Doğa Koruma Milli Parklar tarafından yakalanan yabanı hayvanların hepsi buraya getiriliyor” diyen Özsöyler, “Bunların bakımlarını üstlenmek üzere yediemin olarak burası kullanılıyor. Burada uzman veteriner hekimlerimiz gerekli tedaviler yaparak karantina kafeslerine alıyor ve tüm bakımlarını üstleniyoruz. 2023'te yasa dışı yollarla ülkeye getirilen ve yapılan operasyonlarla ele geçirilen 453 hayvana ev sahipliği yaptık. Bunların içinde çeşitli sürüngenler, kertenkeleler, komodo ejderi (komodo canavarı), papağanlar, aslan gibi hayvanlar var. Hepsinin burada bakımlarını üstleniyoruz ve misafir ediyoruz."