Türkiye’nin en büyük ve Avrupa’nın üçüncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi, 23 Nisan dolayısıyla ziyaretçi akınına uğradı. Hayvanat bahçesinde çocuklar bol bol hatıra fotoğrafı çektirirken, bazı vatandaşlar da hayvanlarla birlikte selfie çektirmeyi ihmal etmedi.

HATIRA FOTOĞRAFLARI ÇEKİLDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla binlerce çocuk aileleri ve okulların düzenlediği turlarla sabahın erken saatlerinden itibaren Gaziantep Hayvanat Bahçesi’ne akın etti. Hayvanat bahçesinin doğal ortamında gezen çocuklar ailelerinin yardımıyla bol bol hatıra fotoğrafları çektirdi. Mutlulukları yüzlerine yansıyan çocuklar hayvanları büyük bir hayranlıkla izledi. Görevlilerin yardımıyla çocuklar bazı hayvanları da beslemeyi ihmal etmedi. Hayvanat bahçesi içinde araçlarla düzenlenen turlara katılan çocuklar ayrıca midilli atlarına da binerek burada vakit geçirmenin mutluluğunu yaşadı. Çocuklar özellikle Çocuk Hayvanat Bahçesi’ne de büyük bir ilgi gösterdi. Buradaki evcil hayvanları tanımaya çalışan çocuklar görevliler nezaretinde bazı hayvanları da kucağına alarak sevmeye çalıştı.

17 BİNİ BULDU

Bu sırada çocuklarını getiren bazı vatandaşlar burada hayvanlarla birlikte selfie fotoğrafı çekti. Hayvanların tel örgüleri ve kafesleri önünde duran vatandaşlar arka plana hayvanları alarak birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. 23 Nisan’dan dolayı hayvanat bahçesinin ziyaretçi akınına uğradığını ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, “Sezonun başlaması ve günün anlam ve önemi nedeniyle bugün ziyaretçi akını yaşadık. Sadece öğle saatlerine kadar yaklaşık 9 bin 500 ziyaretçi geldi. Akşam saatlerine kadar bu rakamın 17 bini aşmasını bekliyoruz. Bu yoğunluğun nedeni tabii ki 23 Nisan etkinliklerinin kentimizde yapılmasının da büyük bir etkisi var. Ayrı ayrı ülkelerden gelen yüzlerce çocuk hayvanat bahçemizi de gezme fırsatı buldu” dedi.

HAYVANLARI BESLEDİLER

Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde 300 türden 7 bin hayvanın barındırıldığını ifade eden Özsöyler, “Bugün özellikle çocuklar Çocuk Hayvanat Bahçesi’ne büyük bir ilgi gösterdi. Burada çocuklarımız yeni doğan kuzular, tavuk ve tavşan gibi hayvanlara dokunarak tanımaya çalıştı. Bol bol hatıra fotoğrafı çektiren çocuklar görevli arkadaşlarımızın yardımıyla bazı hayvanları da beslemeyi ihmal etmedi” diye konuştu. Hayvanat bahçesini ziyaret eden çocuklar, kendilerine bu imkanı sağlayan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve hayvanat bahçesi yetkililerine teşekkür etti. Çocukların velileri ise Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesinin Gaziantep’te olmasının gurur verici olduğunu belirterek, bu imkanları sunan bütün yetkililere teşekkür etti.

İHA