COVID-19 (Koronavirüs) tedbirleri kapsamında 13 Mart’ta kapatılan hayvan pazarı açıldı. Girişte ateş ölçümünün yapıldığı, maskesiz kimsenin alınmadığı pazarda anosla sürekli sosyal mesafe uyarısı yapılıyor. Koronavirüsle birlikte bir gelenekte yasaklar arasına girdi.

ÖZEL ARAÇLAR ALINMIYOR

Uzun süredir kapalı olan Hayvan Pazarı açıldı ve büyükbaş ve küçükbaş hayvan alım satımı başladı. Mevlüt Polat, pazarda dezenfeksiyona büyük önem verdiklerini, maskesiz kimseyi almadıklarını ve girişte herkesin ateşinin ölçüldüğünü söyledi. Polat, “Özel araçlar alınmıyor. Sosyal tesislerde otururken sosyal mesafeye dikkat ediliyor. Alış verişlerde el sallamayı yasakladık. Esnafımıza teşekkür ederim bütün kurallara uyuyor, herkes böyle duyarlı davranırsa inşallah tez zamanda eski günlere kavuşuruz” dedi.

CANLI HAYVAN FİYATLARI DÜŞTÜ

Bu süreçte ürecinin zor günler geçirdiğini, 400’e yakın iş yeri tam kapasite ile çalışırken, pandemiden dolayı şu anda yüzde 10’dan fazlasının boş olduğunu söyledi. Polat, “Tam ülkede üretim artarken pandemi sürecinde fiyatlar düşünce esnaf çok zarar etti. Zarar eden işi bırakıyor. Canlı hayvan fiyatları pandemi öncesi 25.700 TL iken, şu anda 22. 500 TL’ye düştü. Lokanta ve tesislerin kapanmasının olumsuz etkisi oldu, üretici zor durumda. Sektör inşallah pandemi öncesine döner” diye konuştu. Meral KINACILAR