Gaziantep Lisesi Öğrenci ve Öğretmenleri Değerler Eğitimi kapsamında el ele vererek lösemili çocukları hayallerine kavuşturuyor. İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE birimi tarafından hazırlanan "Gaziantep'e Değer Projesi" kapsamında Öğrencilerde Sevgi Saygı ve Yardımlaşma duygularını güçlendirmek ve ilimizde Sevgi ortamını oluşturmak için yürütülen faaliyetler minik yürekleri bir hayli sevindirdi.

"Gaziantep Onkoloji Hastanesi Sınıfında" görevli öğretmenlerle işbirliği yapılarak her ay bir öğrencinin hayalini gerçekleştirmek üzere sürdürülebilir bir kampanya başlatıldı. Gaziantep lisesi öğrencileri, ekonomik zorluklar yaşayan bir ailenin, kanser ya da lösemi tedavisi gören çocuğuna ihtiyaç duyduğu yada sahip olmayı çok istediği bir şeyi ona hediye ediyor ve bir süre de olsa onların hastalıktan uzaklaşmasına yardımcı oluyorlar.

ZORLUK YAŞIYORLAR

Bir çoğu ailelerinden uzakta tedavi gören lösemi hastası çocuklar tedavileri esnasında zaman zaman zorluklar yaşıyorlar. Gaziantep Lisesi öğrencileri bu hastalıkla mücadele eden çocuklara destek olka ve onların üzüntülerini bir nebze olsun gidermek için harekete geçti. Gaziantep Onkoloji Hastanesi’ni ziyaret eden öğrenciler burada tedavi gören 10 yaşındaki lösemi hastasına sordukları ‘Sahip olmak istediğin ve seni çok mutlu edeceğini düşündüğün şey nedir’ sorusuna ;uzaktan kumandalı bir araba ve içerisinde oyunlar yüklenmiş bir tablet bilgisayarım olsun” cevabını aldı.

MUTLULUKLARI GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

Gaziantep Lisesi öğretmen ve öğrencileri kısa sürede harekete geçerek bu şirin çocuğun dilediği hem uzaktan kumandalı arabayı hem de tablet bilgisayarı temin ederek bir kaç gün içerisinde bir sürpriz ziyaret gerçekleştirerek teslim ettiler. Lise öğrencileri, böylesine problemlere karşı yardımlaşma duygularını artıran projelere destek olabilme fırsatı bulduklarını ifade ederken, lösemi hastası minik yüreklerin bir kerecik dahi olsa gülümsemelerini görmenin mutluluğunu hep beraber yaşadı.

HABER MERKEZİ