HAYIRSEVERLER ÇOK FAZLA

Hayırseverlerin oldukça fazla olduğunu belirten Kamçı, ?Başta okullarımız ve Milli Eğitim olmak üzere sağlığa ve diğer kurum ve kuruluşlara hayırseverlerimiz tarafından çok değişik yardımlar yapılıyor. Bunların en güzel örneği okul yapılmasıyla ilgili yatırımlar. Hayırsever Ahmet Ziylan da Karataş Semti'nde bir ilköğretim yapmaya karar vermiş. Biz de aşağı yukarı 70-80 oranında maddi katkıda bulunup üzerini tamamlayacağız. Kendileri 24 derslikli bir okul planlamışlar ama biz arsa sıkıntımız olduğu için en fazla okul yapabilme şartlarımızı zorlayarak bunu 33 dersliğe çıkardık. Hayırsever Ahmet Bey'e sağlıklı uzun ömürler diliyoruz ve yardımı için teşekkür ediyoruz dedi. >>2?DE

HEDEFİ AŞTIK

Vali Kamçı, Ahmet Ziylan nezdinde eğitime katkıda bulunan tüm hayırseverlere teşekkür ederek, 2011 yılında bin derslik yapmayı hedeflemiştik, hayırseverlerin katkısıyla bu hedefi aştığımızı düşünüyorum. Gelecek yılın da planlarını şimdiden yapmaya başladık. Gelecek yıl da en az 750 derslik yapmamız lazım diye konuştu.
Hayırsever vatandaş Ahmet Ziylan da ikinci okulu yaptıracağını ifade ederek, Daha önce 100 bin nüfusu olan Gaziantep'in bugün nüfusu 1,5 milyona ulaştı. Bu nüfusa ne kadar okul yaptırılırsa yaptırılsın az olacaktır. Bu sebeple ben herkesi okul yaptırmaya davet ediyorum şeklinde konuştu.

GERİDE ESER BIRAKMAK ÖNEMLİ

Hayırsever İşadamı Ahmet Mukted Ziylan ise küçüklüğünden beri en büyük hayalinin okul yaptırmak olduğunu dile getirdi. Gaziantep'te ne kadar okul yaptırsak azdır'' diyen Ziylan, okul yaptırmanın çok önemli olduğunu vurguladı. Ziylan, Barbaros Hayrettin Paşa'nın, ''Gafil olma insanoğlu sende yaptır bir eser, eserin olmazsa yerinde yeller eser'' sözünü hatırlatarak, geride bir eser bırakmanın önemini dile getirdi.

PROTOKOL İMZALANDI

Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, Gaziantep Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Şahinbey Kaymakamı Vekili Mehmet Taşdöğen ve Vali Yardımcısı İbrahim Yurdakul'un katıldığı törende, konuşmaların ardından protokol imzalandı.