Daha önce Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nce 18 Ağustos ve ardından 12 Eylül'de yapılması planlanan ancak bazı eksiklikler nedeniyle iptal edilen Gaziantep Havalimanı Terminal Binası ile Apron Yapımı İşi'nin ihalesi son olarak 7 Aralık 2017'de yapılmış, ancak bir firmanın itirazı üzerine iptal edilmişti.

SON İHALE BEŞLİ KONSERSİYUMDA KALMIŞTI

Yeni terminal binası için son yapılan ihaleye 11 firma katılmış, ihale Nuhoğlu İnşaat, Neoray İnşaat, Eğilim Ulaşım Altyapı, ODEPP A.Ş. ve DEKOVİL Entegre Sistemler adlı beşli konsorsiyumda kalmıştı. Ancak bir firma Kamu İhale Kurumu'na (KİK) itirazda bulunmuş ve itirazı kabul edilerek ihale iptal edilmişti. Aksi bir durum olmazsa yeni terminal binası ihalesinin ihalesinin 8 Mart'ta yapılacağı öğrenildi.

YOLCU KAPASİTESİ ARTACAK

Gaziantep Havalimanı Terminal Binası ile Apron yapımı proje kapsamında, 67.000 m2'lik terminal binası, 54 bin 400 m2'lik apron, 2064 araçlık katlı otopark yapılması planlanıyor. Yeni terminal binası bitince iç hatlar, mevcut terminal binası ise dış hatlar olarak kullanılacak. Mevcut havalimanı'nda 3 binx48 m ebadında 1 adet pist, 10 adet uçak parz yeri olan 1 adet apron, 3 bin x30 m ebadında 1 adet taksirut ile 4 milyon yolcu yıl kapasiteli 22.790 m2 iç ve dış hatlar terminal binası ve 520 araçlık otopark bulunuyor. Yeni terminal binası ve apron yatırımı ile yolcu kapasitesinin 5 Milyona dayanması hedefleniyor. Meral KINACILAR