Gaziantep'in rekabet gücünü artıracağız. Daha çok çalışacağız, istikrarı devam ettireceğiz. O nedenle sürekli sahada olmalıyız" diyen Şimşek, sözlerine devamla, şunları dile getirdi.

"Bu şehir için, sanayide, yaşanabilir bir şehir olmada yapacağımız işler var deyip sözler verdik. GAZİRAY Projesi'ni açıkladık, şu anda yapılıyor. 'Bu şehirde çalışanlara konut yapacağız, açık büyük' dedik. 5,6 milyon metrekarelik alanda 50 bin konutluk başlangıç aşaması çoktan geride kaldı. Su problemi var dedik Düzbağ Projesi'ni hayata geçirdik, harıl harıl çalışılıyor. Bu projeler, eski parayla katrilyonluk çalışmalar. Hızlı tren dedik, yapılıyor. Gaziantep'i İstanbul'a ve ana şehirlere bağlayacak hızlı tren şebekesi hızla yapılıyor. Eğitimde ise tam bir seferberlik var. Eğitimde Gaziantep inanıyorum ki hızlı nüfus artışına rağmen açığı kapatacaktır. Gaziantep bugün sağlıkta tam bir seferberlik içerisinde. Amanoslar'da pek aşama kaydedemedik, bundan sonra ona da yöneleceğiz"

HAVAALANI İHALESİNDE İTİRAZ SÜRECİ VAR

Gaziantep'in son 15 yılda büyük bir atılım içerisinde olduğunu anlatan Şimşek, "500 bine yakın çalışan var. Şahinbey'de eğitimde hakikaten büyük bir atılım dönemi yaşamışız. Derslik başına düşen öğrenci sayısı 65 iken 33'e düştü hedef 30'un altı. Sağlıkta Şahinbey, 2002'de sadece 5 hastane vardı. Bugün 12 tane hastane var. Perilikaya'da Abdulkadir Yüksel ve Şehir Hastanesi ile Şahinbey Ortadoğunun en büyük sağlık üssü haline gelecek. Havaalanı ihalesi yapıldı itiraz süreci var inşallah hızlı bir şekilde tekrar rayına girmiş olacak. Gaziantep'in rekabet gücünü artıracağız. Daha çok çalışacağız, istikrarı devam ettireceğiz. O nedenle sürekli sahada olmalıyız" dedi.

SEÇİME HAZIRLANIN

Şimşek, 2019'da yapılacak seçimlerin ülke için önem arz ettiğini, istikrarın bu seçimlerde de devam etmesi gerektiğini belirtti. Ülkenin kazanımlarına yenilerini eklemek için istikrarın vazgeçilmezler arasında olduğunu dile getiren Şimşek, bu noktada partinin her aşamasında görev alanların, seçimlere bugünden itibaren hazırlanmasını istedi. AK Parti'nin bir hizmet ve sınırları Türkiye'yi de aşan bir dava hareketi olduğunu vurgulayan Şimşek, bu anlayışla 2019 yılını da büyük bir başarıyla geride bırakacaklarına inandığını dile getirdi. Şimşek, Gaziantep'in AK Parti'ye büyük bir destek verdiğini hatırlatarak, istikrarı devam ettirerek kente yatırımları daha da artırmak istediklerini bildirdi. Teşkilatın sürekli sahada olmasını isteyen Şimşek, "Başarıdan başarıya koşmamız için daha çok çalışmamız gerekiyor. O yüzden bu kongrede önemli hale geliyor." dedi.

TÜRKİYE BÜYÜDÜ

AK Parti hükümetlerinin görev yaptığı yılların hizmet dönemi olduğunu, refah olarak bu millete geri döndüğünü anlatan Şimşek, "2002'deki büyüme oranı 100 olsun. Tüm Dünya bugüne kadar yüzden 172’ye çıkmış. Türkiye 100’den 213’e çıkmış. Avrupa 3.4 milyona istihdam, Türkiye 8 milyona iş buldu. Asgari ücret reel olarak yüzde 110'un üzerinde artmış. Ülkemizi büyütmüşüz, refahı arttırmışız, daha adil bir şekilde paylaşmışız. Yoksulluğu azaltmışız. Dünyada insani yardımlarda, Türkiye, milli gelire oranla birinci olmuştur. Bugün biz 3,5 milyon civarındaki savaştan kaçan muhacire kapımızı açmışız" diye konuştu.Başbakan Yardımcısı Şimşek, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'e de övgüde bulunarak, göreve geldiği kısa sürede yargıda 4 önemli reforma imza attığını kaydetti.