Rektör Nihat Hatipoğlu, hayırseverlerden üniversiteye cami yaptırmasını isteyerek, “Çok devasa birşey olsun istemiyorum. Mütevazi ama altında kütüphanesi olan bir cami olmalı. Camiye de kim yaptırırsa onun ismini vereceğiz” dedi.

CAMİYE İHTİYAÇ VAR

Bütün üniversitelerde cami olduğunu, burada da camiye ihtiyaç olduğunu belirten Hatipoğlu,” İlahiyat fakültesi öğrencileri hutbe, vaaz ve namazla ilgili pratiklerini yapacak. Çok devasa birşey olsun istemiyorum. Mütevazi ama altında kütüphanesi olan ve 24 saat kütüphanesi açık olacak bir cami olmalı. İleride öğretim üyelerinin bir kısmını oralarda iskan edeceğimiz, gençler oraya geldiklerinde kafasında dini bir problemi varsa gecenin yarısında da olsa buradaki hocayla görüşebilmeli.” dedi.

DANIŞMA MERKEZLERİ İÇİN BELEDİYE BAŞKANLARIYLA GÖRÜŞECEĞİM

Bir niyetinin de Belediye başkanlarıyla ve müftüyle görüşüp danışma merkezleri yapmak olduğunu dile getiren Hatipoğlu, “24 saat kütüphane gibi bir yerde hocamız bulunacak. Bu ilahiyatçı olabilir ya da diyanetten bir hocamız olabilir. Örneğin adam hanımıyla kavga etti, gidecek bir yeri yok, oraya gidecek hocayla görüşecek, hoca onu orada dinleyecek. Küsler var hocanın yanına gidecekler veya kafalarına bir dini soru takıldığında gidebileceği bir yer olacak. 24 saat kendilerini karşılayacak bir hoca efendi bulsunlar. Hoca pedagojik marifeti de olan bir hoca. Böyle bir niyetimde var, inşallah yapabiliriz” diye konuştu. Meral KINACILAR