Gaziantep'in marka şehir olmadığını, marka şehir olmanın yolunun eğitimden geçtiğini dile getiren Namık Taşar, Gaziantep Milletvekillerini de eleştirdi. Halkın milletvekillerini tanımadığını öne süren Taşar, "Siyasetin içindeyim ama say deseniz, milletvekillerinin yarısını sayamam. Milletvekilleri halkla bütünleşmiş halkın sorunlarına karşı duyarlı olmalılar" dedi. İyi Parti'yle ilgili de konuşan Taşar, "İyi Parti Genel Başkanı Meral hanım gerçekten dirayetli, çalışkan, gayretli bir insan. Toparlar diye düşünüyoruz" dedi.

AK PARTİLİ DE BİZİM İNSANIMIZ

İyi Parti ile ilgili izlenimlerini anlatan Taşar şunları söyledi:"İyi Parti Genel Başkanı Meral hanım gerçekten dirayetli, çalışkan, gayretli bir insan. Toparlar diye düşünüyoruz. İsmi de güzel İyi Parti. İsmini güzel bulmuşlar, fena değil. İnsanları toparlaması kucaklaması lazım. Ülkenin buna çok ihtiyacı var. Birlik beraberliğe en çok ihtiyacımız olan bir dönemi yaşıyoruz. İnsanların istediği tek şey huzur. İnsanların ayrıştırılmaması gerekiyor. CHP'li de bizim insanımız, Doğruyollu da bizim insanımız, Ak Partilide bizim insanımız. Ülkede korku imparatorluğu yaratılmamalı. Adaletin üstün kılındığı bir ülke istiyoruz. İnsanlarımız huzur istiyor" dedi.

İYİ PARTİ BU İŞARETİ KULLANMALI

İyi Parti'ye bir de öneride bulunan Taşar, "İşkembe-i kübradan vaatler vermemeliler. Gerçekçi vaadler vermeleri lazım. Halka yapacakları şeyleri vaad etmeleri lazım. Toplumun buna ihtiyacı var, toplumun doğrulara ihtiyacı var. Toplumun, ayrıştırılmadan yönetilmeye ihtiyacı var. İyi Parti Anavatan partisinin herkesi kucaklayan işaretini kullanmalı. İyi partinin bu çerçevede bütün toplumu kucaklaması lazım. Alevisi, Kürdü, Sünnisi, Lazı, Çerkezi, Boşnak'ı hepsini kucaklaması lazım. Ben Anavatan'dan sonra başka bir partiye geçmedim. Anavatan'dan sonra kabuğumuza çekildik, dinliyoruz, bakıyoruz, seçim zamanı geldiğinde dostlarımızla biraraya geliyoruz ne yapmamız gerektiğini söylüyoruz" dedi.

GAZİANTEP YEMEKLE TANINIYOR, BU OLMAZKİ...

Gaziantep'te eğitim sorununu çözmeden hiç bir şeyin yoluna girmeyeceğini, marka şehir olamayacağını söyleyen Taşar, "Baktığımız zaman marka şehir anlamında hiç ileri gittiğimiz yok. Eğitim çökmüş, son sıradayız. Marka şehir olmanın yolu eğitimle başlar. Eğitimde marka şehir olursak ancak o zaman marka şehir oluruz. Gastronomiymiş, sanayisi şöyle olmuş bunlar boş. Türkiye'de Gaziantep yemekle tanınıyor olmazki. Yazarı yok, öne çıkmış bir insanı yok. Önce insanımızı, toplumumuzu eğiteceğiz. Gaziantep maalesef eğitimde çok geride. Türkiye eğitimde iyi bir noktada değil. Her gelen bakan sanki aynı iktidar değilmiş gibi bir şey çıkarıyor, sürekli sistemi değiştiriyorlar. Değiştirdikleri sistemi tekrar kendi içinde değiştiriyorlar" diye konuştu.

HALK MİLLETVEKİLLERİNİ TANIMIYOR

Halk milletvekillerini tanımadığını, belediye başkanları arasında çekişmeler olduğunu duyduklarını dile getiren Taşar, "Celal Doğan ve Mustafa Taşar birlikte şehir için ellerinden geleni yaparlardı. Her yerde bu konuşuluyor. Gaziantep'in altyapısını çözdüler deniyor. Bence Fatma hanım Asım beyin projelerini götürüyor. Asım bey gerçekten başarılı bir belediye başkanlığı yaptı. Ekonomik olarak da iyi gitmiyoruz. Sanayici inim inim inliyor fakat sesini çıkaramıyor. Siyasetin içinde bir insanım, Gaziantepli milletvekillerinin isimlerini say deseniz sırasıyla sayamam. Halk milletvekillerini tanımıyor. Çünkü Türkiye tek elden yönetiliyor. Milletvekilleri halkla bütünleşmiş halkın sorunlarına karşı duyarlı olmalılar. Sonrada gelip oy istiyorlar" dedi. Basını da eleştiren Taşar, "Basın işini düzgün yapsa siyasete, iktidara da çeki düzen verir. Türkiye'de basında ayrılmış durumda" şeklinde konuştu. Meral KINACILAR