Almanya’nın Hannover kentinde 12-15 Ocak’ta gerçekleştirilecek fuarda dünyanın birçok ülkesinden katılımcı yer alacak. Türkiye’nin 160 firmayla temsil edileceği fuarda, Gaziantepli firmaların varlığı dikkat çekti. 83 Gaziantepli firmanın boy göstereceği fuarda dikkatler halının başkenti Gaziantep’te olacak. Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği önderliğinde Hannover 2018’e çıkarma yapmaya hazırlanan Gaziantepli halıcılar, 2018’in yeni ürün ve tasarımlarını da fuarda katılımcıların beğenisine sunacak.

DAMGA VURACAĞIZ

GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan, fuarda metrekare bazında Türkiye’nin lider ülke olduğunu söyledi. Fuar alanının 106 bin 321 metrekare alandan oluştuğunu anlatan Kaplan, Türk firmaların 21 bin 880 metrekare alana yerleşeceğini ifade ederek, Türk halıcıların da büyük bir çoğunluğunu Gaziantepli halıcıların oluşturduğunu dile getirdi.

YENİ TASARIMLAR GÖZDE

Gaziantepli halıcıların 14 bin 897 metrekare alanda stant kuracağını anlatan Kaplan, şöyle devam etti: “Sektörün lider markalarının katılım sağlayacağı fuarda yeni ürün ve tasarımları katılımcılarla paylaşacağız. Dünyaya halı dokuyan Gaziantepli halıcıların fuarda olması diğer ülkelerden gelecek sektör temsilcilerini heyecanlandırıyor. Domotex, sektörümüz için çok prestijli bir fuar. Bunun farkındayız, fuarda önemli bağlantılar kurarak ihracatımıza katkı sağlamak istiyoruz. Dünya, Gaziantep’in halıda elde ettiği başarıyı biliyor ve takdir ediyor. Biz de bu başarıyı kalıcı kılmak için yenilikçiliğe önem veriyoruz. Yeni tasarımlar ve farklı ürünlerle dünyaya halı dokumaya devam ediyoruz.” HABER MERKEZİ