Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) tarafından ‘Bilgisayar Destekli Halı Desinatörlüğü Eğitimi’ düzenlenecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan, sektörün sorunlarını çözmeye her zaman büyük önem verdiklerini belirterek, sektöre yeni ve nitelikli işgücünün kazandırılmasını sağlamanın büyük öneme sahip olduğunu vurguladı.
2013 yılında gerçekleştirilen bilgisayar destekli halı desinatörlüğü eğitiminin ardından bu yıl da GAHİB tarafından aynı kursun daha kapsamlı olarak açılacağı duyuruldu. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği Başkanı Salahattin Kaplan, “Bu eğitim programında uygulamaya büyük ağırlık veriyoruz. Eğitim, GAİB bünyesinde bulunan 25 kişilik bilgisayar sınıfında gerçekleştirilecektir. Eğitim kapsamında kursiyerlere makine halıcılığı ve teknolojisi, malzeme bilgisi ve tasarım yazılımlarını kullanarak desen tasarımı konuları anlatılacaktır. Ayrıca işletme eğitimi (fabrika ziyareti) ve firma tasarımcıları ile çalıştaylar ile kursiyerler, sektör hakkında detaylı bilgi sahibi olacaktır. Eğitim, tamamen makine halısı imal eden firmalarımızın pratik ihtiyaçları gözetilerek tasarlanmıştır. Giderlerinin tamamı Birliğimiz tarafından finanse edilecektir. Şubat ayı içerisinde başlamasını hedeflediğimiz eğitim programı, haftada 5 gün, günde 8 saat ve toplam 3 ay olarak devam edecektir. Eğitimi verecek olan eğitmenin, eğitim içeriğinin ve kursiyer seçimlerinde oldukça hassas davranmaktayız. Eğitime devam konusuna büyük önem vermekteyiz ve eğitimin amaçlanan niteliğe kavuşması adına eğitimlere katılım için en az yüzde 80 devam şartını kesinlikle arayacağız” dedi.
Kaplan, “GAİB’in resmi sitesi olan www.gaib.org.tr adresinde yer alan eğitim başvuru ilânına göre eğitim programı sonrasında başarılı olan kursiyerlere GAİB onaylı katılım belgesi verilecektir. Başarılı kursiyerlerin bilgileri, desinatör ihtiyacı olan firmalarla paylaşılacaktır. Söz konusu eğitime katılım başvurusu yapabilmek için web sitesinde yer alan başvuru formunun doldurulması yeterli olacaktır. Bu kapsamda katılımcılardan herhangi bir ücret talep edilmeyecek olması, kursu daha da cazip kılmaktadır” ifadelerini kullandı.
Bütün bunların yanı sıra Halı İhracatçıları Birliği olarak bütün üyelerin ihtiyaçlarının giderilmesi ve karşılaştığı sorunların çözülmesi adına her zamanki gayretlerini devam ettireceklerini belirten Salahattin Kaplan, bu eğitimin sektöre taze bir soluk getireceği ümidiyle hayırlı olmasını diledi.