ÖZGÜR Suriye Ordusu'nun Halep Askeri Konsey Başkanı Albay Abdulcabbar El Akadi, direniş için mücadele eden tüm grupların tek çatı altında toplanacağını ve Halep'i en kısa sürede özgürlüğüne kavuşturarak iç kısımlara doğru ilerleyeceklerini söyledi. Özgür Suriye Ordusu'na bağlı farklı tugay ve birliklerde görevli çok sayıda komutan Gaziantep'te toplantı yaptı. Dün yapılan toplantının ardından komutanların büyük bölümü Suriye'ye dönerken, Halep Askeri Konsey Başkanı Albay Abdulcabbar El Akadi ile bazı komutanlar bugün, sivil toplum örgütleri tarafından toplanan 26 araçlık yardım konvoyunun ülkelerine gönderilmesi için düzenlenen törene katıldı. STK'lar tarafından toplanan 26 araçlık yardım konvoyunun Suriye'ye gönderilmesi için İstasyon Meydanı'nda düzenlen törene, AK Partili Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İylik-Der Başkanı İbrahim Bahar, Bülbülzade Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Turgay Aldemir, Halep Askeri Konsey Başkanı Albay Abdülcabbar El Akadi ile ÖSO'ya bağlı çeşitli birlik komutanları katıldı.

HALEP KISA SÜREDE ÖZGÜRLÜĞÜ'NE KAVUŞACAK

Törenin açılışında konuşan Albay Abdulcabbar Al Akadi, ÖSO'ya bağlı tugay ve birlik komutanlarının yaptığı toplantıda Halep'in özgürleştirilmesi için tek çatı altında toplanılarak ortak mücadele edilmesinin kararlaştırıldığını söyledi. Yardımlarından dolayı Türkiye'ye teşekkür eden Albay Akadi, Halep'in kısa sürede özgürleşeceğine inandığını ifade ederek şöyle konuştu: "Zalim Esed rejimi karşısında verdiğimiz direnişte bizi yalnız bırakmayan Türkiye'ye teşekkür ederiz. Bizi buraya kabul ederek kardeşliklerini gösterdiler. Biz burada çok mutluyuz, kendi ülkemizdeymişiz gibi yaşıyoruz. Bütün zorluklara rağmen biz bu direnişi başlattığımız için mutluyuz. Adım adım özgürlüğe doğru yürüyoruz. Allah'ın izniyle biz bu yoldan dönmeyeceğiz ve özgürlüğümüzü alana kadar yürüyeceğiz. Dün burada bir toplantı yaptık ve çok olumlu kararlar aldık. Bunların başında, Halep bölgesindeki tüm tugay ve bölüklerin tamamen bir birlik oluşturmasıdır. Bu birlik inşallah kısa süre içerisinde Halep'i özgürlüğüne kavuşturacak ve iç kısımlara doğru ilerlemeye başlayacak.

YARDIMA DEVAM EDECEĞİZ

ÖSO'ya bağlı Nurettin Zengi Tugayı Komutanı Tevfik Şehabettin ise başlayan direnişin bazı gerçekleri ortaya çıkardığını ve Türkiye'nin kardeş ülke olduklarını görmelerinin bu gerçeklerin başında geldiğini söyledi. Şehabettin, direniş sürecinde Türkiye'nin her türlü yardımda bulunduğunu ve kendilerinin de Türkiye'ye ellerinden gelecek yardımı yapacaklarını dile getirdi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu da Suriye'de'ki karışıklığın bir an önce bitmesini dileyerek, mağdur Suriye halkına yardım yapmaya devam edeceklerini kaydetti.

NELER YAPILACAĞI KONUŞULDU

ÖSO komutanlarının toplantısına ev sahipliği yapan Bülbülzade Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Turgay Aldemir ise toplantıda ÖSO'ya bağlı birçok cephe komutanın katıldığını ve direnişin nasıl devam edeceğinin konuşulduğunu belirterek, "Suriye direnişine olan ilgimiz tamamen kardeşliğimizden ve sevgimizdendir. Suriye'ye yapılan yardımlar zannedilen gibi fakirin fukaranın hakları kesilerek alınan yardımlar değildir. Bunlar tamamen insanların kendi gönlünden gelerek yapılan yardımlardır ve Suriye'ye yapılacak yardımlarımız artarak devam edecektir" diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardından 26 araçtan oluşan konvoy Suriye'ye uğurlandı.