Zirve üniversitesinin kapandığına üzülmüş

Söz alan tutuklu sanık Osman Şenyurt, "Zevk alarak görev yaptım. Ülkenin gelişmesi adına çok güzel eylemler. Kapatıldığına çok üzüldüm ama terörle iltisaklı olduğunu öğrenmemle bütün hayallerimiz suya düştü. Ülkem adına üzüldüm." şeklinde ifade verdi.

8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme" yada "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından cezalandırılması talep edilen, aralarında profesör ile doçentlerin de yer aldığı 8'i tutuklu 26 sanık katıldı. Söz alan tutuklu sanık Osman Şenyurt, öğretmen olması nedeniyle Zirve Üniversitesinin tanıtım programına katıldığını ve ideallerini çok beğendiği için üniversitede çalışmaya başladığını söyledi.

AMERİKA'DAN GELDİ

Beyin göçünün geri döndürülmesi gibi idealleri olduğunu iddia eden Şenyurt, "Türkiye'de hiç olmadığını söyledikleri bir laboratuvar Amerika'dan getirilmişti. 10 milyon avro değerindeki proje Avrupa Birliği tarafından finanse edilmişti. 17-25 Aralık'tan sonra söylenenleri siyasi söylemler gibi düşündüm ama 15 Temmuz darbe girişiminden sonra üniversitesinin KHK ile kapatılmasıyla FETÖ bağlantısını anladım. Ancak öncesinde en ufak bir terör söylemi olsaydı orada durmazdım." diye konuştu.

İKİ ARACIMIZ VARDI

Başkan Durmaz'ın Facebook hesabındaki paylaşımları sorması üzerine sanık hatırlamadığını öne sürdü. Durmaz'ın sanığın meslek hayatı boyunca sürekli FETÖ iltisaklı kurumlarda çalıştığını hatırlatması üzerine Şenyurt, kurumları özellikle seçmediğini öne sürdü.

Bank Asya'ya para yatırmak iddiasıyla ilgili de sanık Şenyurt, "İki araca sahiptik. Birikim yapmak için birini sattık. Evden de memnun değildik. Üniversiteye yakın olması nedeniyle Antepia'ya taşındık" dedi.

KAPANDIĞINA ÜZÜLDÜM

Sanık, yurt dışı çıkışlarıyla ilgili de üniversiteyi tanıtım amaçlı gittiğini anlattı. Başkan Durmaz'ın "Üniversiteyi çok mutlu şekilde anlatıyorsun" demesi üzerine sanık Şenyurt, "Zevk alarak görev yaptım. Ülkenin gelişmesi adına çok güzel eylemler. Kapatıldığına çok üzüldüm ama terörle iltisaklı olduğunu öğrenmemle bütün hayallerimiz suya düştü. Ülkem adına üzüldüm." şeklinde ifade verdi. Başkan Durmaz'ın "terörden gelen parayla kurulmuş olabilir mi?" sorusuna da sanık vakıf üniversitelerinin bağışlarla kurulduğunu dile getirdi. Sanık Şenyurt, "FETÖ diye bir terör örgütü var mı?" sorusuna da "Bildiğim kadarıyla Yargıtay kararıyla kesinleşmiş bir örgüt var. Medyada çıkan bilgilere göre ve gördüğümüz kadarıyla elebaşı Fetullah Gülen'dir." diye cevap verdi. AA