Toplantının en önemli konusunun korona salgınındaki gelişmeler olduğunu belirten Erdoğan, "Türkiyle salgın karşısında verdiği mücadeleyi de kazanacaktır. En etkili yöntem tedbir" dedi. Erdoğan, "Hafta içi hergün 21 ile sabah 5 arasında genel sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak.. Hafta sonları cuma akşamı 21.00'den pazartesi sabahı saat 5'e kadar kesintisiz devam edecek. Cumartesi-Pazar artık evlerimizdeyiz." diye konuştu.." dedi.

Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında toplandı. Beştepe'de yapılan toplantının öncelikli gündeminde, Coronavirus salgını ile ilgili yeni önlemler vardı.

Toplantıda Coronavirus salgını ile ilgili yeni önlemleri içeren kararlar alındı.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan basın toplantısı düzenleyerek yeni kararları açıkladı:

-İlk etapta 50 milyon dozluk bir (aşı) anlaşma yapmış bulunuyoruz Önümüzdeki ay sağlık çalışanlarından başlayarak uygulaması yapılacaktır.

-Hafta içi hergün gece saat 21.00 ila sabah saat 05.00 arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

-Hafta sonları Cuma akşamı saat 21.00 ile Pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması kesintisiz uygulanacak.

-Kısıtlama yarın (salı) akşam itibariyle başlayacak.

-Market, bakkal, kasap, manav gibi işletmeler ile eve paket hizmeti veren yerler belirlenecek saatlerde hafta sonu kısıtlama dışında olacak.

-Anasınıfı ve benzeri eğitim kurumlarının faaliyetlerine ara verilecek.

-Cenaze namazları yakınları dahil en fazla 30 kişi ile kılınacak, nikahlar da bu sayıyı geçmeyecek.

Kalabalık caddeler ile meydanlara girebilecek kişi sayısı Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile sınırlarınabilecek.

-Restoranlar paket servisi dışında hizmet veremeyecek.

-AVM'lere girişte HES kodu istenecek. HES kodu olmayanlar AVM'lere alınmayacak.

SİYASET GÜNDEMİNİ DE İHMAL ETMEDİ!

Erdoğan toplantıda siyaset gündemine de önemli bir yer ayırdı. Sakarya'daki tank palet fabrikasının Katar'a satışını "orduyu sattınız" diye eleştiren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır sözlerine dikkati çeken Erdoğan şunları söyledi:

Bir milletvekilinin pervasızca tekrarladığı bühtan bu zihniyetin başlı başına bir milli güvenlik meselesine dönüşmekte olduğunu işaretidir.

- Fransa’da yaşanan olaylarda hükümetin sergilediği antidemokratik tutumlar nedeniyle insan hak ve özgürlükleriyle ilgili endişemizi ifade ediyoruz.

-Bir-iki ay içinde aşılarımız geliyor ve bunları ücretsiz olarak halkımıza dağıtımını yapacağız.