Kara'nın otopsi sonuçlarının netleşmesiyle birlikte açıklama yapan Güzelbey, söz konusu iddialara karşın hukuki mücadele başlatacağını duyurdu ve isim vermeden bazı dostlarına göndermeler yaptı.

"KİNLERİNİ ÖLÜDEN ÇIKARDILAR"Kişisel sosyal medya hesabından sessziliğini bozarak ateş püsküren Güzelbey: "15 Ağustos'ta bünyesinde 1800 işçi çalıştıran, yıllık ihracaatı 60 milyon $ ın üzerinde olan; Gaziantep de bir Fabrikada yangın çıktı. Maalesef Fabrikanın Sahiplerinden olan ve benim de 40 yıllık arkadasım eski ortagım ve Danışmanım Tuncay Kara yangında canverdi. Tuncay her secim döneminde benim yanımda idi. Birlikte iyi ve kötü çok zamanımız geçti. Allah Rahmet eylesin.Yangını bahane eden bazı Basın organları "Tuncay ölmedi ,Fabrikanın arka kapısından kaçıp, Estonia'ya arkadası Asım Güzelbey 'in yanına gitti " gibi igrenç senaryolar dizerek; Hayatta iken Tuncay kardesimize olan kin ve kıskançlık hislerini merhum Tuncay'ın ölüsünden çıkarmaya çalıştılar. Hatta o gün Gaziantep de olan Estonia Başbakanı Sn Juri Ratas'ın uçağına arka kapıdan benim bindirdigim bile ihbar edildi" ifadelerini kullandı."ADLİ TIP RAPORUNU BEKLEDİM"Kara'nın vefatının ardından iddialara yanıt vermek için Adli Tıp Raporunu beklediğini söyleyen Güzelbey, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu insanları ; vicdanları ile basbasa bırakıyorum. Tabii eger vicdan ve ahlak varsa. Bugün Adli Tıptan gelen DNA eşleşmesi sonucu Tuncay kardesimin ölümü kesinlesti ve merhum'a ait parçaları saat 12.00 de mezarına yerlestirdik.
Adli Tıp Raporu gelene kadar sustum. Tabii hukuki haklarımı arayacagım. Ama kabahat bunlarda degil. Sözüm ona Kolejlerde okumuş bir Gazeteci (!)
Esas üzüntümüz, bunları besleyip üzerime salan, benim sahte dostlarımda. Onlara da Allah'a havale ediyorum."