Ayda 900 TL maaş alan Kurye firmasının güvenlik görevlisi Mehmet V. Merkez bankasına para götüren araçta bulunan 7 Milyon euro’yu alarak kayıplara karıştı. Tüm ülkede bomba etkisi yaratan bu vurgunda 32 yaşındaki güvenlikçi Mehmet V. 7 milyon euro’yu kaçırdığı aracı Emek mahallesine bırakarak sırra kadem bastı. Polis, şimdi kurye firmasına ait aracı terk ettikten sonra, paraları aktardığı başka bir araçla kaçtığını belirlediği Mehmet V.’yi arıyor.

OLAY NASIL OLDU

İncilipınar Mahallesi Muammer Aksoy Bulvarında Özel bir kurye firmasında güvenlik görevlisi olarak çalışan Mehmet V., yanındaki arkadaşı ile birlikte, bankaların Merkez Bankası'na gönderecekleri paraları toplamak için harekete geçti. Mehmet V. İle adı açıklanmayan diğer görevli ile birlikte kurye firmasına ait 34 FM 3172 plakalı araçla toplanan 7 milyon Euro'yu, Merkez bankasına götürmek üzere teslim aldı.

Kendi kullandığı araçla Merkez Bankası Şubesi'ni giderken, Muammer Aksoy Bulvarı'ndaki bir banka şubesinin önünde duran Mehmet M.’nin yanındaki arkadaşından kredi kartını bu bankaya götürmesini istedi.. Ancak arkadaşı bankaya girip çıktığında Mehmet V. İle aracı yerinde bulamayınca durum anlaşıldı ve 7 milyon euro ile birlikte kaçtığı belirlendi.


ARAÇ EMEK MAHALLESİNDE BULUNDU

Durumun polise haber edilmesiyle birlikte yapılan çalışmalar neticesi ilk etapta Bölgedeki bankaların ve işyerlerinin güvenlik kameraları ile Mobese kameraları incelemeye alındı. Yapılan incelemede Mehmet V.'nin kurye firmasına ait 34 FM 3172 plakalı hafif ticari aracı Emek Mahallesi'nde terk ettiği tesbit edildi.

İŞBİRLİĞİ YAPTIĞI KİŞİLER VAR

Polisin bu vurgunu Mehmet V.’nin tek başına yapamayacağını ve birlikte ortak hareket ettiği kişiler olabileceği üzerinde duruyor. Yapılan çalışmaların devam etitğini belirten yetkililer, sanıkların en kısa zamanda bulunarak adalete teslim edileceğini ifade ettiler.